Statistika našeho portálu

  • 104 142 Akcí v kalendáři
  • 5 388 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Restaurace Sia: týden indonéské kuchyně - Praha

13.11.2019 - 24.11.2019 Praha

Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Ve dnech 13. – 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikan nebo indonéský dezert martabak manis. Tematické dny se u hostů restaurace Sia těší velké oblibě, už proběhly ramenové dny, dny pálivých papriček nebo například týden zaměřený na krevety.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Originální indonéské recepty vybrané pro české jazýčky

 

Na celém menu se kromě šéfkuchaře Jiřího Štifta podílel kuchař Rikky, který pochází z Jakarty, ale už plno let žije na Bali, a kuchař Ferri, který pochází ze západní části Indonésie. Oba dva přijeli do České republiky zhruba před půl rokem kvůli práci v restauraci Sia. "V létě jsme zaměstnali dva nové kolegy Rikkiho a Ferriho z Indonésie. Oba dva jsou skvělí kuchaři a mají velkou znalost Indonéské kuchyně. Proto jsme se rozhodli jejich zkušeností využít a připravit našim hostům originální indonéské recepty, které budou Čechům chutnat," popisuje Štift. 

 

Pro indonéskou kuchyni je typické, že vaření většiny jídel začíná přípravou takzvaného "bumbu" což je pasta, která dodává indonéským jídlům tradiční chuť a vůni. Základ se připravuje z candle nuts, česneku, šalotky, koriandrových semínek, citronové trávy, zázvoru a galgánu. Podle typu jídla se přidávají další složky, jako je čerstvá kurkuma, sambal badjak, krevetová pasta, nebo sušené krevety. 

 

Indonéské menu

 

Sop Buntut – polévka z hovězí oháňky

Risoles - rolky s kuřecím masem a zeleninou, tomatová omáčka s čili

Nasi Goreng Udang & Sotong – restovaná rýže s krevetami a kalamáry, sázené vejce, nakládaná zelenina, sambal a krevetové chipsy

Pepes Ikan – makrela v banánovém listu

Ayam Bakar Taliwang – grilované baby kuře s čili a česnekem, rýže, zeleninový salát a sambal

Sate Kambing – grilované skopové špízy

Martabak Manis – indonéský lívanec s arašídy, čokoládou, sezamem a kondenzovaným mlékem

 

Šéfkuchař Jiří Štift doporučuje: polévku z hovězí oháňky Sop Buntut a grilované skopové špízy Sate Kambing.

Další akce v okolí

Reprezentační královský košt 2025 -…

14.08.2025 - 14.08.2025
Praha

Pultová degustace 324 nejlepších vín soutěže KRÁL VÍN České republiky 2025 a bohatý raut.

Královský košt 2025 - Praha

15.11.2025 - 15.11.2025
Praha

Ochutnejte s námi nejlepší vína z českých a moravských vinic. Vína, která ohromila porotu 20. ročníku soutěže KRÁL VÍN…

Příměstský tábor Bike Camp 2025 - P…

11.08.2025 - 15.08.2025
Výstaviště Praha 7

Týden plný cyklistiky, výzev a nových přátelství – přesně to čeká účastníky příměstského tábora Bike Camp, který…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 15. červenec

Dnes má svátek Jindřich

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Malí indiáni

Jak dostat Vaše děti od obrazovek do přírody tak, aby je to bavilo a aby chtěly dobrovolně do lesa znovu a znovu?

Malí indiáni

Na Atlase Česka dále najdete