Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ringoland

17.07.2013 - 31.08.2013 Doksy

Ringoland - místo, kde začíná i končí umění.Muzeum a galerie Ringoland vystavuje desítky obrazů, grafik a artefaktů, které se vážou k životu a dílu Františka Ringo Čecha, včetně videoprůvodce v podání samotného autora a možnosti zakoupit si vtipné Ringo-suvenýry.Galerii života a díla známého českého hudebníka, spisovatele, scénáristy a divadelníka Františka Ringo Čecha, Ringoland, najdete ve…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Ringoland - místo, kde začíná i končí umění.

Muzeum a galerie Ringoland vystavuje desítky obrazů, grafik a artefaktů, které se vážou k životu a dílu Františka Ringo Čecha, včetně videoprůvodce v podání samotného autora a možnosti zakoupit si vtipné Ringo-suvenýry.

Galerii života a díla známého českého hudebníka, spisovatele, scénáristy a divadelníka Františka Ringo Čecha, Ringoland, najdete ve čtyřhvězdičkovém Hotelu Berg ve Starých Splavech. V originálním muzeu naleznete galerii desítek originálů umělcových obrazů a grafik doplněnou o artefakty z Ringova života. Obrazy vám představí sám autor na videoprůvodci, který je součástí prohlídky a z videa se také dozvíte zajímavosti z Františkova života, kterými provází Petr Novotný.
Ringoland má otevřeno denně, tedy od pondělí do neděle a v každou celou hodinu (mezi devátou a osmnáctou hodinou) začíná půlhodinouvá videoprohlídka galerie natočená samotným autorem, Františkem Ringo Čechem. Poslední prohlídka začíná v 18 hodin a kapacita činí dvacet návštěvníků za hodinu. Fanoušci a fanynky Františka Ringo Čecha si mohou v Ringolandu zakoupit různé suvenýry, mezi kterými najdete jednak upomínkové předměty jako jsou medaile, odznaky nebo magnety s mistrovými obrazy, které zkrášlí vaši ledničku. Dále plakáty a pohlednice nebo Ringova káva (100% arabika) v plechovce. Speciálním druhem suvenýru je opravdová rarita – půllitrová speciální edice rynglovice z rodinného ovocného lihovaru Žufánek zvaná "Ringlovice", kterou zakoupíte opravdu jen v Ringolandu.
Návštěva Ringolandu není jen pro dospělé. Také dětem se obrazy Františka Ringo Čecha líbí, je ale pravda, že druhá část představení obrazů je pouze pro dospělé, děti mohou počkat na rodiče na hotelovém dětském hřišti a dostanou ke vstupence zmrzlinu, nebo domácí limonádu zdarma.
Hotel Berg leží pár metrů od Máchova jezera v ulici Lázeňský vrch. U hotelu je prostorné parkoviště pro hotelové hosty a návštěvníky galerie. Šéfkuchař hotelové restaurace a pizzerie se na vás těší a rád vám zpříjemní čekání na prohlídku nebo připraví něco na zažití kulturního zážitku z návštěvy Ringolandu, navíc ke vstupnému s 10% slevou.

Mapa

Další akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete