Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rockový Slunovrat

01.06.2018 - 03.06.2018 Řevnice

Rockový Slunovrat 2018 slibuje uprostřed lesa ve dvou dnech velké hvězdy české i zahraniční scény!Festival Rockový Slunovrat po vydařeném ročníku 2017 rozhodně nezahálí a v tomto roce slibuje ještě velkolepější a bohatší hudební program. Poprvé v novodobé historii bude dvoudenní, konat se bude 1. a 2. června. Areál se v posledních letech stále rozšiřuje a ani tentokrát tomu není jinak. Ke…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Lesní divadlo v Řevnicích
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Praha-západ
Obec
Řevnice

Fotogalerie k článku

Rockový Slunovrat 2018 slibuje uprostřed lesa ve dvou dnech velké hvězdy české i zahraniční scény!

Festival Rockový Slunovrat po vydařeném ročníku 2017 rozhodně nezahálí a v tomto roce slibuje ještě velkolepější a bohatší hudební program. Poprvé v novodobé historii bude dvoudenní, konat se bude 1. a 2. června. Areál se v posledních letech stále rozšiřuje a ani tentokrát tomu není jinak. Ke kouzelnému prostředí Lesního divadla v Řevnicích a přilehlého lesa si letos návštěvníci budou moci užívat většího prostoru a pohodlí na překrásné louce, kde vyroste nová, velká stage.Do řevnického lesa se vrátí bosenská Dubioza Kolektiv, která se loni svou živelnou směsí dubu, reggae, punku, rocku a hip-hopu postarala o nezapomenutelný závěr festivalu. Jejich vystoupení jsou zárukou kvalitního hudebního zážitku a strhující show, která dostane do varu úplně každého.

Velkým tahákem letošního ročníku je světově proslulá hvězda dubu, street performer a beatboxer, Dub FX. Australský hudební mág si svým nezaměnitelným stylem podmanil miliony fanoušků po celém světě. Klip z jeho jedinečné buskerské interpretace hitu Love Someone vidělo na YouTube přes 26 milionů lidí. Neméně populární jsou i jeho další hudební klipy, čišící originalitou a hudebním uměním jiné dimenze.Dalším zahraničním interpretem na Rockovém Slunovratu bude rakouská Russkaja, charakteristická energickým mixem polky, ska, punku a zvuků tradiční ruské hudby.Z Maďarská pak do Řevnic keltské punkové rytmy přiveze kapela Paddy and the Rats. Žánrově si bude rozumět s českými Pipes and Pints, kteří prosluli díky netradičnímu spojení punk rocku se zvukem dud, a kteří kotel na Rockovém Slunovratu nerozhýbou poprvé.Již potřetí si na Rockovém Slunovratu zahrají miláčci české hudební scény, Mig 21, jejichž originální texty a nezaměnitelná hudební díla si nekonečné zástupy fanynek i fanoušků prozpěvují už 20 let. I když se z dosavadního výčtu účinkujících může zdát, že Rockový Slunovrat nedostává svému názvu a z jeho programu se vytratil rock, není tomu tak.

Amfiteátr Lesního divadla bude využit jako stage pod hlavičkou Rádia Beat, které je generálním mediálním partnerem festivalu. Na své si díky tomu přijdou milovníci, rocku, punk rocku, post-hardcore nebo indie-rocku.Návštěvníci se můžou těšit na Portless, kteří vzešli z oblíbených Support Lesbiens, v čele s charismatickým Kryštofem Michalem. Zahrají také stálice české hudební scény, Skyline. Svůj pulsující strhující koncert z loňského roku v roce 2018 zopakují TiNG! Jako doma jsou v lese Fast Food Orchestra, kteří svou chytlavou show v rytmech ska opět rozproudí davy. Dalšími interprety, kteří první červnový víkend návštěvníky potěší, jsou drum´n´bassoví Le Pneumatiq, rock´n´rollové divy Sour Bitch, post-hardcoroví Skywalker, indie-rockoví I Love You Honey Bunny nebo ska-souloví Discoballs. Z místních rodáků, kteří ale nejsou známí jen v Poberouní, zavítají na lesní pódia Lety Mimo, Timudej nebo Klika.

I letos pomůže festival lidem, kteří trpí cystickou fibrózou, tzv. slaným dětem. V rámci druhého ročníku soutěže kapel budou začínající interpreti hrát ve prospěch Klubu nemocných cystickou fibrózou. Na menším pódiu, nesoucím stejný název jako soutěž, tedy Rockový Slunovrat léčí, vystoupí 5 finalistů, které vybere odborná porota. Kapely i sóloví hudebníci se do soutěže můžou hlásit do 15. 3. 2018.Již zmíněné rozšíření areálu na louku nepřipraví návštěvníky o romantická zákoutí mezi stromy, která si za poslední roky zamilovali. Právě naopak. Hranice areálu se posunou ještě dál do lesa, což dává organizátorům možnost objevit dosud nevyužitá magická místa, která okolí Lesního divadla nabízí. Kromě pestré plejády chill-zón si návštěvníci budou moci užívat nepřeberného množství gastro stánků, které uspokojí chuťové pohárky milovníků burgerů a grilování, příznivců asijské kuchyně, vegetariánů a veganů i těch, kteří neodolají sladkému k voňavé kávě.

Protože bude festival dvoudenní, nabídnou organizátoři několik možností stanování. Návštěvníci se tak budou moci rozhodnou, zda složí hlavu jen tak na jehličí, dají přednost hlídanému areálu nebo si budou chtít užít pohodlí ve VIP stanech. Podrobnosti o cenách a možnostech stanování pořadatelé zveřejní na webových stránkách již brzy. K osobní hygieně poslouží kamenné sprchy vzdálené přibližně 300 metrů od areálu. Samozřejmostí je vydatná snídaně, na které si bude možné pochutnat v sobotu i v neděli ráno.

Kromě bohaté hudební nabídky slibuje Rockový Slunovrat sportovní vyžití a další doprovodný program.Vstupné na Rockový Slunovrat stojí v předprodeji 490Kč na oba dny a je k zakoupení on-line v sítích Buyticket a Goout http://rockovyslunovrat.cz/shop/tickets nebo osobně na prodejních místech, v Coffee Cube u OD Kotva (Jakubská, Praha 1), v klubu Rock Café (Národní, Praha 1), na čerpací stanici Plyn Bouda v Dobřichovicích a v knihkupectví LeAmos v Řevnicích. Kapacita areálu je omezená a vstupné je tak dostupné do vyprodání.

Mapa

Další akce v okolí

Beer&Grill Fest Hostivice 2024

25.05.2024 - 25.05.2024
Hostivice

Návštěvníci jsou zváni na 1. ročník festivalu Beer&Grill Hostivice, který přinese pestrou přehlídku malých pivovarů a…

Den v růžovém 2024 - Jinočany

30.05.2024 - 30.05.2024
MLÝNSKÝ DOMOV…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte skvělou domácí gastronomii.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete