Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rybářské slavnosti v Blatné

25.06.2016 Blatná

Nenechte si ujít Rybářské slavnosti 2016!ZA KULTUROU A ZA RYBAMI PARNÍM VLAKEM!Blatenské Rybářské slavnosti už patří mezi specifika tohoto jihočeského města. Nejvýznamnější kulturní událost v roce letos proběhne opět v blízkosti vody, a to na nábřeží zámku Blatná, v sobotu 25. června od 10:00. Slavnosti si nelze představit bez vynikajících rybích specialit a doprovodného kulturního programu.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Blatná
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Strakonice
Obec
Blatná

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Rybářské slavnosti 2016!

ZA KULTUROU A ZA RYBAMI PARNÍM VLAKEM!

Blatenské Rybářské slavnosti už patří mezi specifika tohoto jihočeského města. Nejvýznamnější kulturní událost v roce letos proběhne opět v blízkosti vody, a to na nábřeží zámku Blatná, v sobotu 25. června od 10:00. Slavnosti si nelze představit bez vynikajících rybích specialit a doprovodného kulturního programu. Letošní novinkou v programu je ale také jízda a prohlídka historického parního vlaku.

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT?

V první části programu (10:00 – 15:00) se představí především blatenská základní umělecká škola, která bude prezentovat své taneční a hudební obory. Zároveň mohou rodiče s dětmi zavítat na nádvoří zámku i do zámeckého parku, kde bude připraven zábavný dětský program a divadlo pro nejmenší.

Od 16:00 se na pódiu představí skvělí hudebníci české scény. Můžete se těšit na Annu Polívkovou, která je publika určitě více známa jako herečka, ale je také vynikající zpěvačkou. Na kytaru ji doprovodí Jakub Xavier Baro.

Hlavní hvězda letošních Rybářek – Gipsy.cz – vystoupí v 18:00. Tato kapela – v čele se zpěvákem, textařem a hudebníkem RADKEM BANGOU – je známá nejen tuzemskému publiku, ale je také jedním z nejznámějších českých interpretů v zahraničí. Jejich romano hip hop je díky originálnímu přístupu novým, svébytným a hlavně fungujícím žánrem.

Tímto koncertem ale Rybářské slavnosti v Blatné zdaleka nekončí. Hned po Gipsy.cz vystoupí energické seskupení Cirkus Problem, kteří se sami specifikují jako "parta punkových klaunů, co si založila hudební cirkus, ve kterém kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house". Program pak bude pokračovat až do půlnoci a těšit se můžete ještě na Fire Show a Votvíráky.

V neposlední řadě si přijdou na své i ti, kteří vyrazili na Rybářské slavnosti za gurmánským zážitkem. Nejen, že budou moci ochutnat rozličné rybí speciality, ale také se například dozví, jak zpracovat kapra do poslední šupinky.

V prostoru blatenských sádek budou během celého dne pořádány exkurze do zpracoven ryb a v odpoledních hodinách proběhne již tradiční hasičská soutěž O pohár starostky města. Stejně tak i blatenský lihovar již tradičně nabízí exkurzi ve svých prostorách (12:00 a 15:00, vstupné 50Kč).

Poměrně neobvyklou "atrakcí" Rybářských slavností bude možnost projet se a prohlédnout si historický parní vlak, který bude po celý den jezdit na trase Strakonice – Blatná, Blatná – Březnice, Blatná – Kasejovice a zpět.

Věříme, že si letošní slavnost užijete a odnesete si mnoho nevšedních a zajímavých zážitků.

Vstupné na Rybářské slavnosti:

100/50Kč (plná cena/ZTP, student, senior), děti do 12 let zdarma.

Při příležitosti Rybářských slavností bude Českými drahami dne 25. června vypraven zvláštní parní vlak, dle uvedeného jízdního řádu. Vlak bude tažen parní lokomotivou řady 310, přezdívanou "kafemlejnek" a bude sestaven z historických vozů 3. třídy. Konkrétně se má jednat o lokomotivu s označením 310.072 z Plzeňského depa, rok výroby 1899, která zajišťuje mimo jiné vozbu historických vlaků na Bezdružické lokálce.

Na Blatenské lokálky se přitom parní vlak vrací po dlouhých sedmi letech – naposledy zde jely historické vlaky při příležitosti oslav 110. výročí zdejší železnice dne 13. června 2009.

V parním vlaku bude platit zvláštní tarif (prodej jízdenek ve vlaku):

Celodenní rodinné jízdné (2 dospělí + 3 děti do 15 let nebo 2 dospělí + 1 dítě do 18 let) - 400 Kč

Celodenní jízdné dospělý (15+) - 250 Kč

Celodenní jízdné dětské (6-15 let) - 100 Kč

Úsekové jízdné (platí tam i zpět): Strakonice – Blatná nebo Blatná – Březnice nebo Blatná – Kasejovice:

Dospělý (15+) - 160 Kč

Dítě (6-15 let) - 80 Kč

Děti do 6 let zdarma, kočárek zdarma.

Jízdní kolo 30 Kč, do vyčerpání kapacity.

Jízdní řád

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete