Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rychnovské dřevořezání - Kolowratský zámek v Rychnově nad Kněžnou

14.06.2014 Rychnov nad Kněžnou

ZVEME VÁS  NA  RYCHNOVSKÉ DŘEVOŘEZÁNÍ,KDE KROMĚ DŘEVA OŽIJÍ LOUTKY A  PŘÍBĚHY Z DÁVNÉ MINULOSTIJiž 14. června se nádvoří Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou promění v setkání všech, kterým učarovalo dřevo. Dřevo je nejhojněji zastoupeným materiálem skvostných zámeckých interiérů v Rychnově nad Kněžnou. Sami můžete posoudit, že umění našich vystavovatelů si nic nezadá s uměním starých…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Kolowratský zámek v Rychnově nad Kněžnou,
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Rychnov nad Kněžnou
Obec
Rychnov nad Kněžnou

Fotogalerie k článku

ZVEME VÁS  NA  RYCHNOVSKÉ DŘEVOŘEZÁNÍ,
KDE KROMĚ DŘEVA OŽIJÍ LOUTKY A  PŘÍBĚHY Z DÁVNÉ MINULOSTI

Již 14. června se nádvoří Kolowratského zámku v Rychnově nad Kněžnou promění v setkání všech, kterým učarovalo dřevo. Dřevo je nejhojněji zastoupeným materiálem skvostných zámeckých interiérů v Rychnově nad Kněžnou. Sami můžete posoudit, že umění našich vystavovatelů si nic nezadá s uměním starých mistrů řezbářů, truhlářů a intarzistů a mnoha další řemesel.

Tři desítky vystavovatelů nám během Dřevořezání dovolí nahlédnout, co všechno dokáží z tohoto materiálu vytvořit a jistě Vás přesvědčí, že i účelné věci mohou mít svůj půvab. Pokud přijmete naše pozvání uvidíte výsledek několikadenního úsilí řezbářů, kteří během řezbářského sympozia vdechnou život celkem 12 marionetám. Práci řezbářů budete moci sledovat již od 11. -13. června na nádvoří zámku. Kdysi se stejnými marionetami hrával proslulý loutkář Matěj Kopecký. Skvostné oblečení marionetám vytvořila s neobyčejným citem sběratelka a restaurátorka panenek a kočárků paní Helena Minaříková.  Od 14 do 20 hodin je pro Vás připraven atraktivní doprovodný program. Budete moci sledovat zápolení šermířů, zažít výcvik pikenýrů, obdivovat umění tanečnic a vyzkoušet si středověké hry. Program vyšperkují zpíváním, tancem a hudbou děti z MŠ Láň,  trubači ze ZUŠ a Sarabanda.

Po celé odpoledne Vás čekají kostýmované prohlídky zámeckých komnat. Již 14. června v Rychnově nad Kněžnou bude historie opět ožívat. Osobně se setkáte s tajemnou Bohunkou - Bílou paní, díky katu Mydláři nahlédnete do tajů katovského řemesla a proslulý architekt Jan Blažej Santini Vám prozradí, kterým stavbám vtiskl jejich tvář. V zámecké kavárně i u stánků spolehlivě uhasíte žízeň  a zaženete hlad. Večerní program zakončí noční ohňová produkce. V sobotu 14. června jste zváni na Rychnovské dřevořezání s bohatým doprovodným programem, prožijte atmosféru této jedinečné události, která je příležitostí,jak poznat zámecké interiéry, historické postavy a jejich příběhy. Můžete obdivovat neobyčejně bohatou škálu předmětů ze dřeva,  setkat se  s těmi, pro které se stalo jeho opracování zálibou, koníčkem nebo profesí. Zámecké interiéry vyzdobí okouzlující květinová aranžmá z živých květin a dřevin, marionety, loutky a unikátní práce vystavovatelů.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém na zámku 2024 - Doudl…

22.06.2024 - 22.06.2024
Doudleby nad Orlicí

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Premiéra na zámku.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete