Statistika našeho portálu

  • 102 339 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Rytířské klání o srdce dívek a paní - Zámek Rosice

27.08.2010 - 29.08.2010 Rosice

Rytíři v blyštícím se brnění, na bujných ořích, s erby na štítech. Rytíři žijící naplno podle hesla: VÍRU BOHU, ŽIVOT KRÁLI, SRDCE DÁMĚ, ČEST SOBĚ. Spanilé šlechtičny v dlouhých šatech s vlajícími rukávy a závoji, a všeliké hemžení doplňující prostí ale šikovní kartáčníci, platnéři, hrnčíři, pernikáři a mnozí jiní řemeslníci. To vše doplněné dobovou hudbou, tanci i jídly.Tetelí se Tvoje srdce při…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Rosice,
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-venkov
Obec
Rosice

Fotogalerie k článku

Rytíři v blyštícím se brnění, na bujných ořích, s erby na štítech. Rytíři žijící naplno podle hesla: VÍRU BOHU, ŽIVOT KRÁLI, SRDCE DÁMĚ, ČEST SOBĚ. Spanilé šlechtičny v dlouhých šatech s vlajícími rukávy a závoji, a všeliké hemžení doplňující prostí ale šikovní kartáčníci, platnéři, hrnčíři, pernikáři a mnozí jiní řemeslníci. To vše doplněné dobovou hudbou, tanci i jídly.

Tetelí se Tvoje srdce při takové představě? Pak přijmi naše pozvání a vydej se s námi do historie na zámku v Rosicích u Brna. Tradice této velké kulturní akce se započala již koncem minulého století. Hned po ránu si můžete prohlédnout stánky s výrobky historických řemeslníků, a také ulevit svému měšci naditému grošíky. Někteří řemeslníci Vám předvedou svoje umění přímo na místě. Následovat budou další rozmanitá obveselení a vše vyvrcholí napjatě očekávaným kláním.

Velké historické tržiště je otevřeno celou sobotu na nádvoří zámku. Zlomila se ti měchačka, či ve tvé škorni zeje díra? Nebo snad tvá přilba po pradědečkovi je pokryta rzí? Žádný problém tyto i jiné praktické potřeby do domácnosti jako například šperky :o) zakoupíš na právě zde!

Druhého dne hodinu před polednem se rozhoří velká bitva o pevnost pod zámeckým parkem.

Během všelikého tohoto rejdění neopomeň též načerpat dobovou atmosféru v malovaných sálech a útulných kabinetech rosického zámku.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 19. květen

Dnes má svátek Ivo

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete