Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Setkání hornických a hutnických měst 2015 - Havířov

19.06.2015 - 21.06.2015 Havířov

Atlas Česka si dovoluje pozvat všechny milovníky společenských akcí, městských oslav a připomínek starobylých řemesel k účasti na dalším ročníku "Setkání hornických a hutnických měst", které se každoročně koná v měsíci květnu. Tradice tohoto setkání sahá již přibližně dvě desítky let zpátky do minulosti a během své existence zavítalo do stejného počtu hornických měst a obcí.Na co se můžete…

Adresa a kontaktní informace

Atlas Česka si dovoluje pozvat všechny milovníky společenských akcí, městských oslav a připomínek starobylých řemesel k účasti na dalším ročníku "Setkání hornických a hutnických měst", které se každoročně koná v měsíci květnu. Tradice tohoto setkání sahá již přibližně dvě desítky let zpátky do minulosti a během své existence zavítalo do stejného počtu hornických měst a obcí.

Na co se můžete těšit

Celé slavnosti mají za cíl upomenout na dlouhou a bohatou historii hornictví a hutnictví v našich zemích a oslavit jejich význam a tradici spolu se stovkami obyvatel měst, jejichž osudy jsou s těžbou a hornictvím neodmyslitelně spojeny. Tradiční součástí těchto slavností je slavnostní průvod hornických a hutnických měst a spolků, odborné přednášky a setkání znalců svého oboru či výstava hornických exponátů.

V minulosti tato významná a populární akce zavítala například do Chomutova či Kladna (pod názvem Kladenské fedrování), kde se těšila obrovskému zájmu odborné i laické veřejnosti. Na následujících řádcích Vám naše redakce přináší kompletní program aktuálního ročníku, který jistě zaujme i ty nejnáročnější návštěvníky.

Setkání hornických a hutnických měst 2015

 Pořadatelem setkání hornických a hutnických měst a obcí ČR bude Havířov v roce 2015, kdy se uskuteční 19. setkání a nejmladší město České republiky bude zároveň slavit 60 let od svého vzniku.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete