Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Vyškov

16.04.2013 - 26.05.2013 Vyškov

Výstava slabikářů z různých koutů světa, z doby před sto lety i nedávno minulé, od sběratelky Zdeňky Markovičové z Vyškova. První státem schválený český slabikář pochází z roku 1775. Od té doby vzniklo mnoho dalších prvních školních knížek, jež se liší nejen ilustracemi a celkovým pojetím. Každý z nich nese stopy doby, v níž vznikl. Zdeňka Markovičová z Vyškova začala slabikáře sbírat před pár…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Vyškov
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Vyškov
Obec
Vyškov

Fotogalerie k článku

Výstava slabikářů z různých koutů světa, z doby před sto lety i nedávno minulé, od sběratelky Zdeňky Markovičové z Vyškova.
 
První státem schválený český slabikář pochází z roku 1775. Od té doby vzniklo mnoho dalších prvních školních knížek, jež se liší nejen ilustracemi a celkovým pojetím. Každý z nich nese stopy doby, v níž vznikl. Zdeňka Markovičová z Vyškova začala slabikáře sbírat před pár lety, dnes už jich má kolem tří set. První si koupila v Bosně, kde byla jako členka vojenské mise. Ve sbírce má Slabikář pro školy obecné z roku 1912, slabikář dnešních babiček z roku 1961, ruský slabikář z roku 1955 a mnoho dalších unikátů z různých koutů světa.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete