Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnosti květů - Chelčice

05.05.2018 Chelčice

 Zajímavou sportovně-osvětovou akcí je již deset let pořádaná "Slavnost květů", konající se na počátku května v jihočeských Chelčicích. Jejím hlavním smyslem je propagace nádherného kraje v okolí Chelčic a Stožic, který je stále vyhledávanějším místem odpočinku a aktivní relaxace.Jízda na kolech kvetoucími sadyCelá cykloturistická akce je pořádána mikroregionem Chelčicko-Lhenickým,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

 

Zajímavou sportovně-osvětovou akcí je již deset let pořádaná "Slavnost květů", konající se na počátku května v jihočeských Chelčicích. Jejím hlavním smyslem je propagace nádherného kraje v okolí Chelčic a Stožic, který je stále vyhledávanějším místem odpočinku a aktivní relaxace.

Jízda na kolech kvetoucími sady

Celá cykloturistická akce je pořádána mikroregionem Chelčicko-Lhenickým, svazkem obcí ve spolupráci s Místní akční skupinou "Rozkvět zahrady Jižních Čech", občanským sdružením "Mája-Tvořivě Chelčice" a Unií ovocnářů jižních a západních Čech. Zúčastnit se jí mohou pěší turisté či cykloturisté. Pro první skupinu je připravena individuální trasa vedená převážně po komunikacích mezi rozkvetlými ovocnými sady (odtud název akce). Cykloturisté mohou během své trasy navštívit několik kulturních a historických pamětihodností, ochutnat zdejší tradiční výrobky a samozřejmě se v jejím průběhu pravidelně občerstvovat v otevřených hostincích.

Start probíhá tradičně v 9:00 hodin u kostela sv. Martina v Chelčicích celou trasu jízdy cyklistů kontroluje zabezpečovací vozidlo s občerstvením, připravené pomoci při kolizích či zdravotních problémech. Chcete-li tedy prožít nádherný den v úchvatném kraji, přijeďte na začátku května do Chelčic, kde je pro Vás připravena unikátní "Ovocnářská cyklostezka".

Slavnosti květů 2018

Slavnosti květů 2018
16. ročník tradiční cykloturistické akce

výchozí místo: u kostela sv. Martina v Chelčicích; další zájemci se mohou připojit kdekoli na trase, případně i samostatně projíždět trasou; celou trasu bude doprovázet zabezpečovací vozidlo; v místech jednotlivých zastávek zajištěna možnost občerstvení a ochutnávka místních produktů.
Trasa pro cyklisty je značena dopravním značením jako "Ovocnářská cyklostezska" logem mikroreginou.
V podvečer je připraven v Chelčicích v jídelně Chelčice kulturní program.

Těšíme se na vás!

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete