Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Loučeň

07.10.2017 Loučeň

K zámku, jehož knížecí obyvatelé mimo jiné založili dodnes prosperující cukrovar, neodmyslitelně patří gastronomické zážitky všeho druhu. Již poosmé se tak na Loučeni můžete zúčastnit Slavností mlsných jazýčků. Král Mlsoň a jeho poddaní připravili bohatý program pro děti i dospělé a nezapomněli ani na tradiční sklizeň Bonbonovníku, gurmánské prohlídky zámku nebo soutěže pro rychlé jedlíky.V…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

K zámku, jehož knížecí obyvatelé mimo jiné založili dodnes prosperující cukrovar, neodmyslitelně patří gastronomické zážitky všeho druhu. Již poosmé se tak na Loučeni můžete zúčastnit Slavností mlsných jazýčků. Král Mlsoň a jeho poddaní připravili bohatý program pro děti i dospělé a nezapomněli ani na tradiční sklizeň Bonbonovníku, gurmánské prohlídky zámku nebo soutěže pro rychlé jedlíky.

V sobotu 7.října 2017 od 11:00 vás loučeňský zámek uvítá na Slavnostechmlsných jazýčků. Z minulých sedmi ročníků dobře víme, co se návštěvníkům nejvíce líbilo a proto vás čeká program skvěle uvařený z těch nejvybranějších ingrediencí.

Už zdálky uslyšíte hlaholit královský orchestr dirigenta Zvonimíra Veselky. Na nádvoří vás uvítá kuchařka Aninka, která vám prozradí několik receptů ze zámecké kuchyně. Malí i velcí si budou moci vyzkoušet svoji dovednost při soutěžích ve stavbě cukrového hradu nebo při pojídání koláčů a vtipné kaše na čas. Při zámeckých prohlídkách pro vás připravíme ochutnávku čokolády.

A to pořád ještě není vše!

Pohádkové putování zámeckým parkem
Malí návštěvníci se mohou těšit na setkání s celou řadou pohádkových postav při soutěžním putování zámeckým parkem. Vodník, Ježibaba z Perníkové chaloupky nebo třeba obětavá Slepička shánějící vodu pro kohoutka - ti všichni si připravili stanoviště s úkoly. Kdo projde celou trasu a splní zadání od pohádkových postav, obdrží v cíli malé překvapení.

Hrané pohádky v amfiteátru
Když je zámek plný dětí, nesmíme zapomenout na pohádky. Herecká družina ze dvora Krále Mlsoně si tentokrát připravila dva krásné divadelní kousky. V zámeckém amfiteátru vám udělá radost pohádka
O kouzelné květině
a trochu napětí pak přinese
Zlý čaroděj.

Sklizeň Bonbonovníku
Že v zámeckém parku rostou různé vzácné dřeviny, to je známá věc. Jeden strom je ale nadmíru výjimečný. Bonbonovník cukroplodý je strom, který roste pouze na Loučeni a všechny ostatní zámky nám ho mohou jen závidět. Vždy první říjnovou sobotu jeho plody dozrají a je čas na sklizeň. Na tento okamžik čekají spousty dětí a rok co rok nám pomáhají strom řádně očesat.
Nezapomeňte - 7.10.2017 v 15:00. Kdo přijde později, najde jen oholené větvičky.

Stánky s dobrůtkami
Aby si na své přišli milovníci sladkého i slaného, v okolí zámku bude k dispozici celá řada stánků. Do Mlsoňova království přivezou minikoblížky, palačinky, langoše, bramborové spirálky, trdelník, klobásy, párky v rohlíku, královskou čokoládu, cukrovinky a samozřejmě teplé i studené nápoje.

Poznamenat do diáře: 7.10.2017
Vaše bříško nemá diář, ale rádo by se k nám podívalo, takže si to za něj musíte zapsat vy a na Loučeň ho dovézt. Sobota 7. října 2017 je tím dnem, kdy gastronomie úplně opanuje celý náš zámek a my budeme velice rádi, když při tom budete s námi.
 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete