Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Slavnostní vyhlášení finalistů 14. ročníku přehlídky Taneční učitelé roku 2023 - Praha

25.05.2023 Praha

Ve čtvrtek 25. května 2023 od 17 hodin proběhne ve Velkém sále Městské knihovny v Praze finále a slavnostní vyhlášení 14. ročníku přehlídky Taneční učitelé roku 2023. Do letošního ročníku přehlídky choreografií pro mládež se zapojili tvůrci ze základních uměleckých škol a tanečních studií z celé České republiky, podmínkou byla věková kategorie jejich interpretů 6-15 let. Ve čtvrtečním finálovém programu se představí celkem 14 tanečních děl.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Ve čtvrtek 25. května 2023 od 17 hodin proběhne ve Velkém sále Městské knihovny v Praze finále a slavnostní vyhlášení 14. ročníku přehlídky Taneční učitelé roku 2023. Do letošního ročníku přehlídky choreografií pro mládež se zapojili tvůrci ze základních uměleckých škol a tanečních studií z celé České republiky, podmínkou byla věková kategorie jejich interpretů 6-15 let. Ve čtvrtečním finálovém programu se představí celkem 14 tanečních děl.

Cílem soutěžní přehlídky Taneční učitelé roku je ukázat to nejlepší z tvorby jednotlivých škol. Pořadatel Taneční centrum Praha, konzervatoř – gymnázium má také možnost každoročně objevovat nejen nové tvůrce, ale i mimořádné talenty z řad nadaných dívek i chlapců ze základního školství.

"Kvalita taneční výchovy v žákovských věkových kategoriích má pro náš žánr výjimečný význam. V České republice máme naštěstí širokou síť jak základních uměleckých škol, tak různých tanečních škol a baletních studií, která se věnují taneční výchově dětí a mladistvých, takže mají ‚předkonzervatorní‘ děti z čeho vybírat," vysvětluje Jan Schneider, ředitel konzervatoře Taneční centrum Praha. "Úroveň je ale bohužel různorodá, proto v naší škole máme diferencovaný program pro pedagogy, kteří chtějí vyučovat nebo vyučují v těchto institucích. Z mého pohledu je kvalitní výuka v nízkém věku nesmírně důležitá, protože z mé dvacetileté praxe pedagoga vím, že není nic lepšího, než když vám do prvního ročníku přijde již připravený a zkušený student s dobrým základem. A na druhou stranu není nic horšího, než studenty přeučovat mnohdy několika lety zažité a opakované chyby."

V příštím období se chce konzervatoř TCP zaměřit na vyhledávání a správnou motivaci chlapecké, respektive mužské populace pro taneční vzdělávání. Důraz bude kladen také na kvalitní prezentaci tvůrčí práce, tzn. nestačí mít pouze skvělý soubor a zajímavý repertoár – je to také třeba vkusně a zajímavě sdělit veřejnosti. Pro tyto cíle chce škola vytvořit odborné, produkční a společenské podmínky. "Akce jako Taneční učitelé roku jsou důležité nejen pro samotné pedagogy, ale také účastníky – děti a studenty, aby si ověřili, zda jdou v tanci tím správným směrem," dodává ředitel konzervatoře Taneční centrum Praha. Zároveň je tato událost pro všechny zúčastněné platformou pro navazování kontaktů, inspirací v další tvorbě a možná také ujištěním pro rodiče dětí a studentů, že jejich potomek umělecky roste a vzdělává se."

Další akce v okolí

Nizozemský orchestr mladých v Praze…

28.07.2024 - 28.07.2024
Kostel sv. Šimona a Judy

Nizozemský orchestr mladých (JON) s Rosanne Philippens a dirigentem Jurjenem Hempelem.

Letní staré hudby 2024 - Fantasia P…

29.07.2024 - 29.07.2024
Trojský zámek

Vášeň a touha v portugalských operách a písních 18. století

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

31.07.2024 - 31.07.2024
U Prašného mostu

Taneční rytmy pod jižním sluncem

Letní slavnosti staré hudby 2024 - …

06.08.2024 - 06.08.2024
Vodičkova 699/28

Scénické provedení pastorální opery G. F. Händela s loutkami

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete