Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Svatomartinské víno - Botanická zahrada v Troji

11.11.2017 Praha

Svatý Martin otevře mladá vína na vinici sv. Kláry Svatomartinský přípitek se koná už tuto sobotuAni letos nesmí na vinici sv. Kláry chybět tradiční Svatomartinský přípitek. 11. listopadu v 11 hodin mohou návštěvníci poprvé slavnostně ochutnat mladá vína nesoucí na etiketě ročník 2017. Z široké nabídky si vybere opravdu každý. Chuťové buňky potěší také tradiční občerstvení v podobě husího…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Botanická zahrada v Troji, Nádvorní 134
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Svatý Martin otevře mladá vína na vinici sv. Kláry
Svatomartinský přípitek se koná už tuto sobotu

Ani letos nesmí na vinici sv. Kláry chybět tradiční Svatomartinský přípitek. 11. listopadu v 11 hodin mohou návštěvníci poprvé slavnostně ochutnat mladá vína nesoucí na etiketě ročník 2017. Z široké nabídky si vybere opravdu každý. Chuťové buňky potěší také tradiční občerstvení v podobě husího kaldounu či bramborových lokší. K dokreslení atmosféry poslouží živá muzika. Program bude probíhat na terasách viničního domku od 11 do 17 hodin. Vstupné do venkovních expozic Botanické zahrady hl. m. Prahy je zdarma. Oslavte svátek mladých vín na vinici sv. Kláry.

Vinice sv. Kláry je jednou z největších a nejstarších vinic v Praze. K jejím hlavním přednostem ale patří zejména panoramatický výhled na českou metropoli a Pražský hrad. "Pro dvanáctý ročník tradiční degustace mladých vín na vinici sv. Kláry jsme připravili novinku v podobě hudební produkce cimbálové muziky a jazzu," říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.
Od jedenácti bude na terase viničního domku hrát cimbálová kapela Cimbálka, kterou v půl třetí vystřídá smyslný jazz v podání Barbora Swinx Boys.

Historický viniční domek v srdci vinohradu ukrývá útulnou Vinotéku sv. Klára. V nabídce jsou tu zastoupena zejména místní vína a od letošního roku také tři odrůdové matolinové pálenky. Ty návštěvníky potěší zejména v sychravém listopadovém počasí. Mladé ani Svatomartinské víno se ale na vinici sv. Kláry vzhledem k její malé rozloze nevyrábí. "V nabídce tentokrát převažují mladá vína bez značky 'Svatomartinské', ale o to pestřejší výběr letos návštěvníkům nabídneme. Máme přichystaná vína z české i moravské oblasti, úplně suchá i se zbytkovým cukrem. Máme vzorky, které budí dojem hotového vína i velmi živé kousky. Těšit se můžete mimo jiné na vína z vinařství Kraus, Nestarec, Hort nebo Volařík," uvádí Eliška Muchnová, vedoucí Vinotéky sv. Klára. Tato vína budou k dispozici pouze do vyprodání zásob.

V teplejším počasí je ideální vychutnat vína pod širým nebem na jedné z teras viničního domku. Zdejší jedinečný výhled na panoráma Prahy a kapli sv. Kláry udělá z návštěvy nezapomenutelný zážitek. Pokud by ale svatý Martin přece jen přijel v mrazivém hávu a na bílém koni, zveme vás k posezení u hořícího krbu v interiéru vinotéky.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

27.07.2024 - 27.07.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Zážitkový motoráček do Koněpruských…

10.08.2024 - 10.08.2024
Smíchovské nádraží

Zvláštní jízda motorového vozu řady 810 ze Smíchovského nádraží do Berouna a dále na neveřejnou vlečku Velkolomu…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete