Statistika našeho portálu

  • 102 248 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Svět knihy Praha 2024 oslaví Kafku a literaturu německojazyčných zemí

23.05.2024 - 26.05.2024 Praha

Výstaviště v Holešovicích opět přivítá příznivce literatury. 29. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy se uskuteční 23. – 26. května 2024 a zaměří se na literaturu německojazyčných autorů. Čestným hostem se stal tradiční festivalový projekt Das Buch, který představí autory Německa, Rakouska a Švýcarska. Do programu se také promítne 100. výročí od smrti pražského německy píšícího spisovatele Franze Kafky a nebude chybět ani pestrý program pro dětské čtenáře.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Kromě tradičního programu se můžete těšit také na sekci Literatura jako hlas svobody, která znovu poskytne prostor těm, kteří svobodně mluvit nemohou. Bohatý doprovodný program nabídne například živou literaturu v podání básníka Petr Borkovec, který bude prezentovat projekt Básník a Město a dojde také na slam poetry. Pořad připravený ve spolupráci s Národním divadlem zase přiblíží dramatizaci literárních předloh. Inspiraci pro nejmladší čtenáře najdete v pavilonu kampaně Rosteme s knihou

Projekt Das Buch vám přiblíží německy psanou beletríii, komiks, dětskou literaturou, ale i filozofické a publicistické texty. Zahájení festivalu obstará koncert Kafka Bandu, kapely zhudebňující Kafkovy texty. Franze Kafku najdete rovněž v názvu jednoho z programových sálů. Ty se pořadatelé rozhodli nově přejmenovat podle významných českých autorů. Můžete tak přijít prozkoumat, jaké autory v názvech sálů vedle Franze Kafky, Jaroslava Seiferta či Karla Čapka najdete.

V programu nebudou chybět ani odborné semináře, konference, setkání s autory, prezentace nakladatelských domů, oceňování tvůrčích počinů i edičních úspěchů. Během čtyř dnů máte možnost seznámit se s kompletní českou knižní produkcí. Každoročně se zde představí na 400 vystavovatelů z více než 30 zemí celého světa. Domů si navíc z návštěvy veletrhu můžete odnést spoustu knih, které lze často zakoupit s výraznou slevou.

Vstupenky jsou k zakoupení na webových stránkách Světa knihy Praha

 



 



Další akce v okolí

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete