Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tradiční výlov rybníku Olšovec - Jedovnice

20.10.2018 - 21.10.2018 Jedovnice

Ve dnech 20. a 21. října 2018 se uskuteční tradiční výlov rybníka Olšovce. Jako každý rok si zde budete moci koupit Jedovnického kapra (nese označení Moravský kras regionální produkt) a další druhy ryb: amur, tolstolobik, plotice, štika, candát.Součástí výlovu je i oblíbený jarmark, kde se můžete podívat "pod ruce" lidovým řemeslníkům, nakoupit regionální produkty, ochutnat rybí…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Jedovnice
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Blansko
Obec
Jedovnice

Fotogalerie k článku

Ve dnech 20. a 21. října 2018 se uskuteční tradiční výlov rybníka Olšovce. Jako každý rok si zde budete moci koupit Jedovnického kapra (nese označení Moravský kras regionální produkt) a další druhy ryb: amur, tolstolobik, plotice, štika, candát.


Součástí výlovu je i oblíbený jarmark, kde se můžete podívat "pod ruce" lidovým řemeslníkům, nakoupit regionální produkty, ochutnat rybí speciality a prostě příjemně prožít víkend.

Jako každý rok si zde budete moci koupit Jedovnického kapra a mnoho dalších ryb, jako je amur, tolstolobik a dravé ryby. Zakoupenou rybu si na místě můžete nechat odborně zpracovat. Kdo má zájem, tak může celý výlov sledovat z hráze rybníka. Těšit se můžete také na doprovodný program - kolotoče pro děti, jízda na ponících.


Na výlov autobusem
Zajištěny operativní posily linek IDS JMK č. 201 z Brna - Staré osady a č. 231 z Blanska. Vybrané spoje linky z Vyškova č. 167 pojedou bez přestupů v Senetářově až do Jedovnic a budou pokračovat jako posila až do Blanska. Podrobnosti k posilám IDS a přístupu na hráz z linek IDS ze zastávky náměstí a ze zastávky Chaloupky.

Autem přijeďte mimo špičku
Návštěvníkům rybolovu doporučujeme, aby se vyhnuli dopravní špičce, která nastává každoročně v sobotu mezi cca 10:00 a 12:00 hod. Silnější provoz je v tuto dobu i v neděli. Který den bude špička silnější ale rozhodne počasí. Pěkné počasí způsobí i sobotní odpolední špičku mezi 14 a 15 hod.
Doporučujeme přijet hned ráno v 7:30 hod. a nebo odpoledne po 15:00 hod. Ryb je dostatek i na sobotní pozdní odpoledne. Rybolov si tak užijete bez problémů s průjezdem Jedovnic, kdy šňůry aut jsou v této době doslova nekonečné, vyhnete se velkým problémům s parkováním a také se nebudete prodírat velkým davem na hrázi.

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete