Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Třicetiletá válka na Svojanově

19.08.2017 - 20.08.2017 Svojanov

Návštěvníci středověkého sídla se přenesou do období první poloviny 17. století. Střelba a výkřiky se budou rozléhat po celém hradu.Také Svojanov se zapsal do dějin nejvleklejšího evropského konfliktu v historii. "Za třicetileté války tímto krajem procházela různá vojska. Podle neověřených záznamů byl dobývaný i hrad," upřesňuje kastelán hradu Miloš Dempír. Podle jeho slov koluje Svojanovskem…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Návštěvníci středověkého sídla se přenesou do období první poloviny 17. století. Střelba a výkřiky se budou rozléhat po celém hradu.

Také Svojanov se zapsal do dějin nejvleklejšího evropského konfliktu v historii. "Za třicetileté války tímto krajem procházela různá vojska. Podle neověřených záznamů byl dobývaný i hrad," upřesňuje kastelán hradu Miloš Dempír. Podle jeho slov koluje Svojanovskem spousta legend z tohoto období našich dějin.

Pro návštěvníky památky je na oba víkendové dny nachystaný bohatý program. Mohou se těšit na nejrůznější vystoupení šermířů se souboji a potyčkami. Seznámí se s mistrem katem i se zbraněmi, a to jak s chladnými, tak i palnými.

 "Nejatraktivnější budou hromadné bitvy, do kterých se zapojí všichni účinkující. Jsou to velká hraná vystoupení, která přiblíží dobývání hradu," popisuje Miloš Dempír.  V těchto velkých bitvách se nepředstaví jen jeden šermířský spolek. Do bitvy se zapojí se všichni, to znamená kolem čtyř desítek mužů se zbraněmi. Budou se pohybovat i mezi návštěvníky. Všichni tak budou mít jedinečné zážitky, protože bojovému dění budu moci přihlížet ze všech stran.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete