Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

08.03.2013 - 08.05.2013 Česká Lípa

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě otevírá další výstavu nahlížející do bohatství zdejších sbírek. Tváře a postavy lidí, kteří prošli při různých životních příležitostech místními fotografickými ateliéry a jejich podoba byla navždy zachycena na snímku. Ze zachovaných alb a zarámovaných portrétů jsme vybrali předkládanou kolekci s díly z konce 19. a počátku 20.století. Vernisáž 7. 3. 2013 v…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Česká Lípa
Obec
Česká Lípa

Fotogalerie k článku

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě otevírá další výstavu nahlížející do bohatství zdejších sbírek. Tváře a postavy lidí, kteří prošli při různých životních příležitostech místními fotografickými ateliéry a jejich podoba byla navždy zachycena na snímku. Ze zachovaných alb a zarámovaných portrétů jsme vybrali předkládanou kolekci s díly z konce 19. a počátku 20.století.

Vernisáž 7. 3. 2013 v 16:30 hod.

O lidech na obrázcích často nevíme vůbec nic. Do muzea se dostaly s jinými památkami nebo byly různě nalezeny po domech dřívějších německých spoluobčanů. Pozornému návštěvníkovi mohou některé podobizny, zejména ženské portréty, otevřít cestu k hledání tajemství bytosti naznačené výrazem, postavou, šperkem nebo oděvem.
Setkáváme se s tvářemi zasloužilých mužů, dokonce i českolipských starostů, z nichž někteří byli portrétování olejovými barvami, protože první fotografové byli také akademickými malíři.

Výstava ve výběru představuje profil činnosti některých fotografických ateliérů z České Lípy a Mimoně. Slavnostně bude otevřena v Maštálkově síni ve čtvrtek 7.března v 16.30 hodin a potrvá až do středy 8.května.

Mapa

Další akce v okolí

Za kvetoucí měsíčnicí 2024 - Česká …

18.05.2024 - 18.05.2024
start a cíl kino Hvězda

Tradiční turistická a cykloturistická akce vedoucí nádhernou přírodou okolí Kamenického Šenova, Lužickými horami a…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete