Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tvůrčí psaní

27.02.2013 - 27.03.2013 Brno

Pětitýdenní kurz pro začátečníky a mírně pokročilé Někomu jde o vyjádření sama sebe. Jinému o získání zručnosti, kterou mají mistři pera. Někdo chce předat příběh, jaký tu ještě nebyl. Jiný chce zachytit expresivitu momentu. Někdo chce vyhrávat soutěže a vydávat knihy. Jinému chybí nápad, prvotní jiskra. Ať už jste Někdo nebo Jiný, spojuje vás jedna věc — víra v psané slovo. A psaní, ať už ho…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Pětitýdenní kurz pro začátečníky a mírně pokročilé

Někomu jde o vyjádření sama sebe. Jinému o získání zručnosti, kterou mají mistři pera. Někdo chce předat příběh, jaký tu ještě nebyl. Jiný chce zachytit expresivitu momentu. Někdo chce vyhrávat soutěže a vydávat knihy. Jinému chybí nápad, prvotní jiskra. Ať už jste Někdo nebo Jiný, spojuje vás jedna věc — víra v psané slovo. A psaní, ať už ho nahlížíte z jakékoli pozice, je umění.

Čím se budeme zabývat? - startery — jak se odrazit z "bodu nula" - formou — netradiční lyrické i epické žánry - postavou, promluvou, příběhem — jak z obyčejného vyprávění udělat neobyčejné - experimentem — co by vás ani nenapadlo vyzkoušet - spoluprací a kritikou — sdílení zkušenosti a inspirace

Pro koho je kurz určen? Kurz tvůrčího psaní je určen začínajícím a středně pokročilým autorům. Budeme se věnovat převážně beletristickým žánrům. Osvojíte si nové metody tvorby textu, naučíte se, jak efektivně hledat podněty pro začátek psaní, vyzkoušíte si netradiční žánrové polohy a především získáte inspiraci pro váš další rozvoj.

Proč jsme jiní? Během lekcí budeme střídat teoretický výklad, praktická cvičení a analýzu vašich vlastních autorských textů (někdy bude třeba krátká domácí příprava). Nepůjde o suché přednášky, ale o kreativní a zábavnou cestu poznávání principů tvůrčího procesu.

Co se naučíte? Znalosti a dovednosti, které získáte v těchto dílnách, vám pomohou neprosedět večery nad prázdným papírem. Konstruktivní zpětná vazba od lektora i účastníků vám umožní do budoucna pracovat s vašimi silnými i slabými stránkami. Co je ale nejdůležitější, dílna vám nabídne možnost najít osobitost a jedinečný styl, který pravý autor potřebuje.

Budu se na vás těšit. Bc. Petr Kuběnský, lektor kurzu

Mapa

Další akce v okolí

VIDA! After Dark| #52 | Radioactive…

25.04.2024 - 25.04.2024
VIDA! science centrum

Ionizující večer plný záření ve VIDA!

Agadir: Na strunách naděje, Waldo R…

25.04.2024 - 25.04.2024
Kobližná 4

Vyjádření současného neklidného vztahu světa i člověka v něm. Existenciální lyrika zachytí všechny nuance duševního…

Brněnská muzejní noc 2024 - Brno

18.05.2024 - 18.05.2024
Brno

Letošní jubilejní 20. ročník Brněnské muzejní noci vás opět vtáhne do víru večerního kulturního města. Připravte se na…

Urban Challenge 2024 - Brno

24.05.2024 - 25.05.2024
Areál Integrované…

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete