Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou - Praha
15.09.2021 - 21.09.2021 Praha
Na slávky sice můžete do belgické restaurace Bruxx zajít každý den, ale ochutnat tyto mořské plody, které jsou považovány za jednu ze superpotravin, z šesti různých evropských zemí jen jeden týden v roce. Nepromarněte jedinečnou šanci ochutnat mušle z Holandska, Španělska, Německa, Francie, Anglie a Dánska v mnoha variacích na jednom místě, a to od 15. do 21. září. Šéfkuchař Jan Pípal a sous chef Olda Matoušek vám naservírují jedinečný chuťový zážitek.
Adresa a kontaktní informace
Fotogalerie k článku
Vybrané suroviny ctí původ jednotlivých mušlí
Belgická restaurace Bruxx zve na svůj jedinečný festival mušlí, na němž bude možnost ochutnat mušle z šesti evropských zemí. "V Bruxxu standardně používáme dánské slávky, a to jak divoké, tak farmované. Speciálně tento týden však představíme slávky z různých zemí, kromě již zmiňovaných dánských to budou slávky ze Španělska, Holandska, Francie, Anglie a Německa," přibližuje akci sous chef Olda Matoušek. V menu se tak objeví například slávky Föhrer z německého ostrova Slit, mušle Bouchot Mont Saint Michel ze stejnojmenného slavného francouzského ostrova, který je při přílivu obklopen mořem či anglické Jumbo Vinter Gold.
Samotný původ slávek se odrazí také v receptech. "Když jsem jídla vymýšlel, myslel jsem na to, odkud mušle pochází. Zároveň kladu důraz na to, abych vždy přišel s novými surovinami," doplňuje Olda Matoušek. Těšit se tak můžete na originální spojení mušlí Föhrer s belgickým pivem, Buchot Mont Saint Michel s kampotským pepřem, který je považován za nejlepší na světě a šampaňské mezi pepři, španělských slávek s paprikovým salámem chorizo, holandských slávek s omáčkou z pomerančové kůry, dánských s nordickým wasabi a anglických Jumbo Vinter Gold s čerstvými liškami.
Slávky z hrnce i talíře
Speciální menu nabídne jak předkrmy jako krémovou polévku ze slávek a kořenové zeleniny Boston Clam Soup nebo Tortelliny se slávkami a ricottou, které dostatečně naladí na další porci, tak hlavní chody. Některé z nich budou servírovány v hrnci jako Slávky Föhrer s pivem a kaviárem Lingot, Holandské slávky Mimosa s pomerančovou omáčkou a pomerančovým chlebem, Španělské slávky s chorizem, červeným vínem Azabache rioja, Dánské slávky s nordickým wasabi, jasmínovou rýží a houbami shi-také. Na vybranou budou také mušle z talíře, a to Bouchot Mont-Saint-Michel s kampotským pepřem, se salsou rosa a pečenými bramborami a Jumbo Winter Gold s liškami, pečenou máslovou dýní a sušeným žitným chlebem.
Líbí se vám tento článek a rádi byste, aby se v rubrice Kalendář akcí zobrazoval mezi prvními?
Pošlete SMS zprávu ve tvaru ATLASCESKA 128439 na telefonní číslo 9033350 a článek tak nikdo nepřehlédne!
Cena SMS zprávy je 50 Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Reklamace plateb na reklamace@airtoy.cz nebo lince 602 777 555, 9 - 17 hodin, Po-Pá, www.platmobilem.cz. Kontakt na provozovatele: redakce@atlasceska.cz
Další akce v okolí
Smažáková pětka ve Vinohradském Par…
24.04.2024 - 30.04.2024
Vinohradský Parlament
Smažený sýr neboli smažák patří u Čechů mezi nejoblíbenější bezmasé pokrmy už desetiletí a v různých variantách se s…
Přivítejte na Pražském hradě máj sk…
01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…
První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…
Den v růžovém Praha
02.05.2024 - 02.05.2024
Praha
Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.
We Love Bubliny 2024 - Praha
03.05.2024 - 05.05.2024
Praha
Tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na…