Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Ukliďme Stromovku - Praha

27.06.2020 Praha

Tým Reformátu a Studia Divize, letenského papírnictví a knihařské dílny pro veřejnost,uspořádal letní úklid Stromovky. Ke sběru odpadu byly připraveny nové produkty, které lze využít k péči o domácnost, šetrné k životnímu prostředí.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
U Studánky 241/29, 170 00 Praha 7-Bubeneč
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Právě se došily pytle z tyveku, napohled subtilního, ale velmi odolného a trvalého materiálu, který jen tak nepropouští vlhkost a škodlivé látky, je omyvatelný a lehký a ohebný jako textilie. Pytle lze používat jako alternativu jednorázových odpadkových sáčků, ale lze v nich také přepravit a uložit třeba brambory z trhu, vlhkou osušku z bazénu nebo hračky v dětském pokoji. Lze je kombinovat s papírovými koši výrazných barev a vzorů, navržených ilustrátorkou Karlou Gondekovou a aplikovaných v sítotiskové dílně VŠUP.

Dávat přednost bruselu po prarodičích před novým skandi, komunitnímu swapu před výprodejem řetězců, víkendu v brdských lesích před eurovíkendem v Barceloně či návštěvě výstavy před sdílením na sociálních sítích, to je životní styl a životní tempo. Reformát, který při své výrobě, ale také pořádání kurzů a workshopů, upcykluje sběrový papír, ne náhodou sídlí v Praze 7, kde bují další komunitní, slow a zelené iniciativy, jakými jsou mimo jiné akce Máme otevřeno, festivaly Akvapark, Zero Waste ad., bleší trh Heřmaňák, obchod s látkami Textile Mountain či zahrada Prazelenina.

27. června se za necelé tři hodiny nasbíralo do 55 litrových pytlů z Tyveku®, přibližně 27 pytlů odpadu (směs, papír, sklo, hliník, plast). Dohromady jsme nasbírali přibližně 1485 litrů odpadu. Pro představu objem plastového kontejneru na ulicích je 1100 litrů. Cílem akce, pořádané s podporou Městské části Prahy 7, bylo nejen uklidit v blízkém okolí knihařské dílny, ale také vytvořit příležitost k setkání, seznámit účastníky s činností a programem Reformátu a přispět k celospolečenské debatě na téma ochrany životního prostředí.

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete