Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Valentýn v ZOO Ostrava

10.02.2018 Ostrava

Přijďte oslavit svátek sv. Valentýna do Zoo Ostrava.Ostravská zoologická zahrada nabízí pro zamilované páry neobvyklý valentýnský dárek. Tuto sobotu zde mohou využít zvýhodněné vstupné a zúčastnit se i speciální prohlídky.Každý zamilovaný pár, který 10. února do zoo zavítá, zaplatí vstup pouze za jednu osobu.Kromě toho se mohou zájemci těšit na speciální komentovanou prohlídku zaměřenou na…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Přijďte oslavit svátek sv. Valentýna do Zoo Ostrava.

Ostravská zoologická zahrada nabízí pro zamilované páry neobvyklý valentýnský dárek. Tuto sobotu zde mohou využít zvýhodněné vstupné a zúčastnit se i speciální prohlídky.

Každý zamilovaný pár, který 10. února do zoo zavítá, zaplatí vstup pouze za jednu osobu.

Kromě toho se mohou zájemci těšit na speciální komentovanou prohlídku zaměřenou na partnerské soužití zvířat, namlouvací praktiky a sexuální chování. Prohlídka začne v 11 hod. od vstupu do zoo a její předpokládaná délka je 1,5 až 2 hod.

Líbající ryba v zoo

V Zoo Ostrava je chována ryba jménem čichavec líbající. Anglicky se nazývá Kissing Gourami. Český i anglický název odrážejí způsob, jakým tato ryba používá širokou tlamku při sběru potravy nebo při vzájemných rituálních soubojích. Pohyb tlamky vytváří dojem líbání, odtud tedy jeho druhové jméno. Čichavec se živí fytoplanktonem a zooplanktonem, které filtruje tlamkou, jako by lapal po dechu. Ve skutečnosti takto nabírá vodu s planktonem. Tlamkou také obírá (oškrabává) kameny a rostliny od povlaků řas a sinic. Dorůstá velikosti až 30 cm. Původní přírodně zbarvení jedinci jsou k vidění jen zřídka. Mezi akvaristy je naopak rozšířená xantorická barevná forma. Ostravská zoo chová čichavce v přirozené barvě a návštěvníci je najdou ve velkém akváriu u restaurace Saola, které obývají s dalšími druhy ryb.

Čichavec líbající (Helostoma temminkii) se vyskytuje v jihovýchodní Asii (Kambodža, Thajsko, Malajsie, Vietnam, Laos, Indonésie – Sumatra a Borneo). Obývá jezera a pomalu tekoucí řeky s vodním rostlinstvem, často také močálovité vody s nízkým obsahem rozpuštěného kyslíku. Takovému prostředí je přizpůsoben díky specializovanému nadžabernímu orgánu (tzv. dýchacímu labyrintu), kterým dokáže dýchat atmosférický kyslík. Odtud pochází český název čichavec.

V únoru je ostravská zoologická zahrada otevřena do 17 hod., pokladny a pavilony se zavírají o hodinu dříve. Stále platí mimosezónní zlevněné vstupné.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

R4 Alexandra Dovgan 2023 - Ostrava

22.04.2024 - 22.04.2024
Kino Vesmír

Poprvé v České republice se představí právě v Ostravě se svým recitálem mladá šestnáctiletá pianistka Alexandra Dovgan.…

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete