Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Loučeň

11.05.2013 Loučeň

Nenechte si ujít Večerníčkův den! V sobotu 11. května přijede na výlet na zámek i spolu se svými nejlepšími kamarády Maxipsem Fíkem, Bobem a Bobkem, Krakonošem, Vílou Amálkou či Patem a Matem. Tak pohádkové návštěvníky, kteří se těší na děti při celodenním programu, Loučeň zatím ještě nikdy nehostila. 11. květen jsme proto nazvali Večerníčkův den.Večerníček je věčný. Přestože je mu už takřka…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Loučeň, Loučeň č. p. 1
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Nymburk
Obec
Loučeň

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít Večerníčkův den!

 V sobotu 11. května přijede na výlet na zámek i spolu se svými nejlepšími kamarády Maxipsem Fíkem, Bobem a Bobkem, Krakonošem, Vílou Amálkou či Patem a Matem. Tak pohádkové návštěvníky, kteří se těší na děti při celodenním programu, Loučeň zatím ještě nikdy nehostila. 11. květen jsme proto nazvali Večerníčkův den.

Večerníček je věčný. Přestože je mu už takřka padesát, pořád má tvář a nápady malého kluka. A také touhu vídat se se svými dětskými kamarády nejen denně přes sklo obrazovky, ale občas i tváří v tvář. Takový vzácný výlet podnikne

Večerníček a jeho nejvěrnější postavičky z animovaných seriálů brzy na zámek Loučeň, kde se 11. května odehraje Večerníčkův den.

Maxipes Fík a pan Krbec v rolích zámeckých průvodců. Ostatní Večerníčky si hrají v parku
Některé programy si všichni, kdo mají Večerníčka rádi, budou moci užít po celý den, jiné mají svůj pevně stanovený čas. "V první řadě bychom chtěli pozvat na dětské prohlídky zámku s Maxipsem Fíkem a panem Krbcem, které se budou konat počínaje 10.30 hod. každou půlhodinu až do pozdních odpoledních hodin," říká manažer zámku Loučeň Jiří Senohrábek. V zámeckém parku budou na děti taktéž po většinu dne, konkrétně od 10.50 do 16.00 hod., čekat postavy z různých Večerníčků s přichystanými úkoly, nástup na tyto disciplíny bude možný průběžně kdykoli v uvedenou dobu. "S Křemílkem a Vochomůrkou se třeba děti vydají na houby. Včelí medvídkové je protrénují v abecedě a víla Amálka pak v tanci. Také bude potřeba odstranit jednu Trautenberkovu nehoráznost a následně pomoci Ančeti od Krakonošova trestu, který se sesypal i na ni," říká s holčičí jiskrou v očích jednatelka společnosti Loučeň a. s. Kateřina Šrámková. Hravé disciplíny, kterých se kromě zmíněných postaviček zúčastní ještě také Bob a Bobek, Rumcajs, Manka, Pučmeloud, či Maková panenka s motýlem Emanuelem, jsou součástí velké hry, v jejímž cíli má paní kněžna z Rumcajsova Jičína připraveny pro každé účastnící se dítě večerníčkovské odměny.

Jak uvést postavičku do pohybu? Dozvíte se. A pak zhlédnete živě Krkonošské pohádky
Česká televize nedávno vzkřísila k naší potěše mj. nádherný, ještě černobilý seriál Pohádky ovčí babičky ze šedesátých let. "Ovčí babička přijede na Loučeň osobně, aby vyprávěla dětem pohádky u kolovrátku - jako za starých časů jen tak v trávě, pod jednou ze staletých lip," říká Jiří Senohrábek. Vrcholem programu, který by mohl zajímat malé i velké, bude od 13.00 setkání s Vojtěchem Juríkem a Petrem Friedlem, tvůrci zbrusu nového večerníčkovského seriálu Bílá paní na hlídání. Právě tohle téma padne zámku Loučeň, kde se konají oblíbené tajemné prohlídky s Bílou paní, jako ulité: "V rámci tohoto setkání s tvůrci dojde i na premiéru dvou tří dílů seriálu vyprávěného známou herečkou Marthou Issovou," říká Kateřina Šrámková, která se sama na zámku do kostýmu Bílé paní obléká. Od 14.30 hod. se pak oranžérie zaplní příznivci animátorky Šárky Váchové a jejích laskavých venkovských postaviček z oblíbeného Večerníčku Chaloupka na vršku. Konečně v 16.15 hod. se v zámeckém amfiteátru odehrají naživo hned 4 příběhy z televizních Krkonošských pohádek. Večerníčky se kromě toho budou po celý den promítat v blocích v jednom ze salónků v přízemí zámku.

Návštěva rodičů v kutilské dílně Pata a Mata a kvíz o noc na zámku
Ani rodiče se rozhodně nudit nebudou. Tátové, ale i maminky se totiž budou moci zapojit do kutilské dilny Pata a Mata, nebo se vyluštěním Večerníčkova kvízu ucházet o výhru noci na zámku, která se bude losovat v závěru celého dne. Ten bude patřit slavnostnímu defilé všech Večerníčkových postaviček s překvapením. Hrdinové kreslených pohádek se všichni do jednoho sejdou na zámeckém nádvoří, kde bude možné vytvořit si společné fotografie s dětmi do rodinných alb.

 

SOBOTA 11. KVĚTNA 2013, 11.00 - 17.30 HOD.
VEČERNÍČKŮV DEN
Zámek Loučeň
 

Co všechno zažijete na výletě s Večerníkovými kamarády?

Dětské prohlídky zámku s Maxipsem Fíkem a panem Krbcem
Večerníčkovy jízdy na koloběžce
Sklizeň mrkví s Bobem a Bobkem
Hledání hub s Křemílkem a Vochomůrkou
Kutilská dílna Pata a Mata
Abeceda se Včelími medvídky
Vyprávění pohádek Ovčí babičky pod širým nebem
Škola tance s Vílou Amálkou
Za ptačími vejci s Rumcajsem a Mankou
Krkonošské pohádky živě v zámeckém amfiteátru
Kanafáskova polštářková dílna
Poznávačka znělek Večerníčků a malá diskotéka
Celodenní promítání Večerníčků
Beseda s Šárkou Váchovou, animátorkou a výtvarnicí Chaloupky na vršku
Setkání s Vojtěchem Juríkem a Petrem Friedlem, tvůrci zbrusu nového Večerníčku Bílá paní na hlídání a premiéra prvních dílů
Dárky a odměny od paní kněžny z Rumcajsova Jičína
Závěrečné defilé všech Večerníkových hvězd
AKCE SE KONÁ VE SPOLUPRÁCI S ČESKOU TELEVIZÍ.

 

Tak přijďte i vy, těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Poděbradský triatlon 2024 - Poděbra…

19.05.2024 - 19.05.2024
koupaliště Jezero

Závod pro malé i velké sportovce.

Kounicefest 2024 - Kounice

22.06.2024 - 22.06.2024
Kounice

Na hřišti za úřadem městyse Kounice se už potřetí bude konat zajímavý festival.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete