Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Veletrhu vědy 2018

07.06.2018 - 09.06.2018 Praha

Více než 80 vystavovatelů se letos představí na Veletrhu vědy, který se uskuteční od 7. do 9. června 2018 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Během tří dnů nabídne přes 100 expozic, mezi nimiž nebude chybět 40 pracovišť Akademie věd ČR, vysoké školy a další vědecké instituce i firmy. Jednu z nejrozsáhlejších populárně-naučných akcí u nás pořádá Akademie věd ČR již počtvrté. Veletrh vědy je…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
PVA Letňany, Beranových 667 Praha 9
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Více než 80 vystavovatelů se letos představí na Veletrhu vědy, který se uskuteční od 7. do 9. června 2018 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Během tří dnů nabídne přes 100 expozic, mezi nimiž nebude chybět 40 pracovišť Akademie věd ČR, vysoké školy a další vědecké instituce i firmy. Jednu z nejrozsáhlejších populárně-naučných akcí u nás pořádá Akademie věd ČR již počtvrté. Veletrh vědy je určen všem věkovým kategoriím.

Laboratoře, interaktivní exponáty a virtuální realita

Některé stánky budou připomínat improvizované laboratoře, jiné doplní interaktivní exponáty. Zájemci si vyzkoušejí experimenty v různých vědeckých oborech a zapojí se do workshopů a vědeckých dílen, zkusí si práci ve fotokomoře a nahlédnou pod ruce vědců v improvizované laboratoři analytického chemika.

"Prostřednictvím virtuální reality přeneseme návštěvníky z veletrhu i do středověkého hradiště nebo laboratoře známého českého chemika Antonína Holého. Lidé si mohou vyrobit vlastní zemětřesení, seznámí se se superpočítači, výzkumem parazitů, lasery či falzátorskými postupy v Padělatelském doupěti Ústavu pro českou literaturu AV ČR a mnohé další," dodává k bohaté náplni expozic PR manažerka veletrhu Andrea Saláková.

Významní čeští vědci a popularizátoři vědy

Stánky vystavovatelů doplní přednášky, science show i dokumentární filmy. Panelové diskuze s významnými vědci z pracovišť Akademie věd ČR bude moderovat Václav Moravec. Zaměří se na témata kyberbezpečnosti, fake news, "Češi dobývají vesmír", mediální gramotnosti a vývoje léčiv. Na sobotu organizátoři připravili multimediální show PŘÍSNĚ TAJNÉ Lucie Výborné a Michaela Londesborougha.

Kariérní zóna

Pro čerstvé absolventy, doktorandy a další pracovníky ve vědě vznikne na veletrhu ve čtvrtek a pátek kariérní zóna. Zájemci se dozvědí, jak zaujmout potenciálního zaměstnavatele, jak napsat životopis nebo motivační dopis v angličtině a proč se vyplatí budovat osobní marketing.

Vstup zdarma

Vstup na veškerý program je zdarma. Veletrh vědy  bude otevřen od 10:00 do 18:00 hodin. Na přednášky, vědecká představení, panelové diskuze a program kariérní zóny jsou z kapacitních důvodů nutné rezervace, které společně s ostatními informacemi naleznete na www.veletrhvedy.cz

O Veletrhu vědy

Veletrh vědy je největší populárně naučná akce u nás, kterou každoročně pořádá Akademie věd ČR. Akce prezentuje široké veřejnosti v jeden čas na jednom místě to nejzajímavější, co může česká věda nabídnout ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů. Cílem Veletrhu vědy je nejen popularizovat vědu, ale i podpořit uplatnění mladých vědců v praxi.

Ve svém doprovodném programu se zamýšlí nad tématy současné společnosti a špičkového výzkumu. Díky rozsáhlému programu se stává komplexní událostí pro podporu vědy v ČR.

 

Veletrh vědy se koná od roku 2015. V roce 2017 jej navštívilo více než 17 000 návštěvníků.

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete