Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Veřejná přednáška - Historie Platýzu a přilehlého okolí - Praha

04.10.2018 Praha

VEŘEJNÁ PŘEDNÁŠKA O HISTORII PLATÝZU A PŘILEHLÉM OKOLÍ Ve čtvrtek 4. října 2018 se na volném prostranství pasáže Platýz uskuteční veřejná přednáška na téma "Historie Platýzu a přilehlého okolí". V překrásném prostředí nemovité kulturní památky budete mít možnost seznámit se se zajímavou a dlouhodobou historií objektu. O poutavé historii tohoto objektu Vám bude na veřejném prostranství…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

VEŘEJNÁ PŘEDNÁŠKA O HISTORII PLATÝZU A PŘILEHLÉM OKOLÍ

Ve čtvrtek 4. října 2018 se na volném prostranství pasáže Platýz uskuteční veřejná přednáška na téma "Historie Platýzu a přilehlého okolí". V překrásném prostředí nemovité kulturní památky budete mít možnost seznámit se se zajímavou a dlouhodobou historií objektu. O poutavé historii tohoto objektu Vám bude na veřejném prostranství pasáže Platýz vyprávět architekt Petr Kučera v čase od 18:00 do 19:30. To vše v samém centru Prahy, na adrese Národní 37, Praha 1.

Platýz je nemovitou kulturní památkou ve vlastnictví hlavního města Prahy, jež ve svém středu skýtá klidnou, příjemnou a přátelskou atmosféru činžovního domu s pestrou nabídkou nákupů v obchodech či posezení v kavárnách a restauraci. Objekt však nabízí nejen zajímavou současnost, ale též fascinující kulturní a uměleckou historii. V objektu Platýz proběhne dne 4. 10. 2018 v prostoru pasáže Platýz veřejná přednáška o historii tohoto památného domu v kontextu a souvislosti s blízkým okolím.

Dozvíte se mnoho zajímavého nejen o Starém paláci, nájemním domě, majiteli Janovi Plataisovi (Platejs) z Plattenštejna, ale také o Uhelném trhu, Národní třídě, Kostelu sv. Martina ve zdi či Perlové ulici. Součástí přednášky bude též promítání historických fotografií objektu, které doplní mluvené slovo pana architekta Kučery. 

Přednášku zajišťuje známý architekt Petr Kučera, znalec historické architektury a urbanismu, celoživotní obdivovatel Prahy a organizátor populárně naučných vycházek a přednášek (www.facebook.com/petrkucera85; www.petrkucera.net). Součástí programu bude též možnost zahřát se teplými nápoji, které pro Vás za akční ceny připraví Café Platýz – kouzelná kavárna s příjemnou atmosférou sídlící právě v pasáži Platýz. Zároveň na Vás již tradičně čekají dárečky od jazykové školy Jipka, která taktéž sídlí přímo v objektu Platýz a nyní zde právě startuje podzimní semestr, kde si zájemci mohou vybrat ze široké nabídky jazykových kurzů. Přijďte tedy navštívit tuto akci na adresu Národní 37, Praha 1 a dozvědět se něco nového o důležité části centra Prahy.

Vstup i program akce je zcela zdarma. Více informací o této i mnoha dalších akcích, současném dění i bohaté historii objektu Platýz naleznete na Facebookových stránkách https://www.facebook.com/PlatyzNarodni37.

Další akce v okolí

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete