Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Veteránská revue v Telči odstartuje jarní část série Czech Hero Ride

02.05.2014 - 04.05.2014 Telč

První květnový víkend zahájí v Telči úvodní akce ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu. Telčská revue je, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce - v tomto…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

První květnový víkend zahájí v Telči úvodní akce ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu. Telčská revue je, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce - v tomto případě značce vozů Walter. Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Od 2. do 4. května proběhne v Telči a okolí první akce Czech Hero Ride 2014, která zahájí sérii devíti letošních rally historických automobilů. Veteránská revue Telč se ponese v rytmu swingu a diváci se mohou těšit nejen na závod veteránských automobilů na historickém okruhu "Mezi dvěma branami", ale také na celou řadu doprovodných akcí v místním zámku, viničním areálu Sádek a na dalších zajímavých místech po trase tohoto závodu.

Páteční odpoledne nabídne návštěvníkům módní přehlídku oděvů z prvorepublikové éry, swingové koncerty a také pokus o zápis do Knihy rekordů agentury "Dobrý den" v počtu nemotorových dopravních prostředků na jedné veřejné akci. Od 17 hodin se proto budou shromažďovat na náměstí Zachariáše z Hradce v Telčihistorické velocipedy i kola civilní.

Úderem sobotního poledne odstartuje veteránská revue, kterou doplní bohatý doprovodný program. Mrákotínské baletky předvedou profesní úbory, a to v kontrastu staré versus novodobé. Těšit se můžete také na Stonařovské divadelníky, módní přehlídku klobouků a spodního prádla, vystoupení historického hasičského sboru a různá taneční vystoupení. V rámci programu na náměstí se návštěvníci mohou s celou rodinou zapojit do mnoha soutěží o atraktivní ceny. Večerní hudební vystoupení jazzových kapel zpestří spanilá jízda velocipedů po telčském náměstí. Nádherný zámek v Telči nabídne v pátek a v sobotu nezapomenutelnou kostýmovanou prohlídku a pestré programy pro děti.

V neděli dopoledne proběhne rallye historických vozidel na trase Telč – Sádek. Ve viničném areálu Sádek proběhne prohlídka vinic s odborným výkladem doplněná o malé občerstvení. Samozřejmostí je ochutnávka vynikajících vín z tohoto regionu.

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. "Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního automobilu a jedné historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá," uvádí Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism a dodává: "V historické Telči si tak připomeneme příběh Josefa Waltra, po němž nesla jméno kdysi známá značka vozů. Konkrétně se zde představí Walter Junior typ SS. "

Více informací o této i dalších akcích naleznete na www.czechheroride.cz

Mapa

Další akce v okolí

Burza Heulos 2024 - Jihlava

18.05.2024 - 18.05.2024
Jihlava

Burza, bleší veletrh poblíž centra krajského města Jihlava. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým…

Burza Heulos 2024 - Jihlava

20.07.2024 - 20.07.2024
Jihlava

Burza, bleší veletrh poblíž centra krajského města Jihlava. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým…

Burza Heulos 2024 - Jihlava

21.09.2024 - 21.09.2024
Jihlava

Burza, bleší veletrh poblíž centra krajského města Jihlava. Původní a jediná myšlenka akce je dát druhou šanci použitým…

Tomáš Vaněk a Monika Sommerová - Ko…

23.05.2024 - 23.05.2024
Jihlava

Koncert dvou muzikálových hvězd Tomáše Vaňka a Moniky Sommerové k roku české hudby 2024 nabídne repertoár klasických…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete