Statistika našeho portálu

  • 102 177 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

VIII. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň 2023

29.07.2023 - 30.07.2023 Měšťanská beseda - Plzeň

Poslední červencový víkend je velkým svátkem fanoušků neworleanského jazzu – dixielandu. 29. a 30. července se koná již 8. ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň. Sobotní program se koná v zahradě společenského domu Měšťanská beseda, nedělní program míří do plzeňských ulic!

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Riegrova ulice
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Plzeň-město
Obec
Plzeň

Poslední červencový víkend je velkým svátkem fanoušků neworleanského jazzu – dixielandu29. a 30. července se koná již 8. ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň. Sobotní program se koná v zahradě společenského domu Měšťanská beseda; v dřevěném secesním altánu se budou střídat dixielandové kapely z Česka i ze zahraničí, prostor zahradní kavárny nabízí mnoho míst k sezení i velký taneční parket.

Letos, jako již tradičně, zahajuje festival pořadatel akce, plzeňský orchestr Pilsner Jazz Band. Druhým reprezentantem české dixielandové scény bude Dixieland Planá. Takový Brass Band Rakovník nemusíme fanouškům dixielandu ani představovat – jejich vtipné české texty na známé jazzové kousky se vryly do paměti snad každému. Již potřetí se na festival vrací přední polská kapela Dixie Company z Poznaně, a hlavní hvězdou festivalu je letos britská formace Paula Jackman’s Jazz Masters s exkluzivním hostem, trombonistou Ianem Batemanem. Sobotní pódiový program tak nabídne rozmanitost: od swingu přes tradiční pojetí dixielandu po originální britský revivalismus.

Nedělní program se bude odehrávat v pěší zóně Riegrovy ulice, protože dixielandu nejvíce sluší uvolněná atmosféra a tancování v ulicích... Vystoupí opět výše zmíněná britská formace, pražští Champagne Lovers Band, a plzeňské kapely The Dixie Hot Licks a The Cricketz.

Program bude po oba dny zahájen tradičním průvodem všech kapel "New Orleans Parade” ve 14 hodin z náměstí Republiky, sobotní pódiový program v Měšťanské besedě začíná v 15 hodin, nedělní program v Riegrově ulici začíná ve 14:30.

Vstup do zahrady Měšťanské besedy je volný. Zakoupení VIP – vstupenky za 290 Kč máte však možnost podpořit festival a zároveň získat garanci místa k sezení u předních stolů. V případě velké nepřízně počasí se program přesouvá ze zahrady do Velkého sálu.

Mapa

Další akce v okolí

Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & B…

23.04.2024 - 23.04.2024
Plzeň

Kvalitou našlapanej a žánrově pestrej večírek se nezadržitelně blíží! V úterý 23.4. se na podiu Anděl Music baru utkají…

Příměstský Tábor Plzeň 2024: Letní …

19.08.2024 - 23.08.2024
Plzeň

V srpnu 2024 se v Plzni odehrávají príměstské tábory, určené pro děti. Tyto tábory, organizované Kuba Cykloškolou, jsou…

Královský košt Plzeň 2024

15.11.2024 - 15.11.2024
PARKHOTEL PLZEŇ – U…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 16. duben

Dnes má svátek Irena

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete