Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vnímejte umění autorů tvořících v Německu

12.12.2022 - 31.01.2023 Praha

Artists based in Germany – to je název aktuální výstavy v pražské SKY GALLERY ŠESTKA. Uznávaní autoři současné německé výtvarné scény zdobí tento atypický výstavní prostor.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Sky Gallery Šestka
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Artists based in Germany – to je název aktuální výstavy v pražské SKY GALLERY ŠESTKA. Uznávaní autoři současné německé výtvarné scény zdobí tento atypický výstavní prostor.

 

Netradičními výstavními prostory se může pochlubit Obchodní centrum Šestka v pražské Ruzyni poblíž Letiště Václava Havla s jedinečným geniem loci. Samotná galerie je součástí centra a hodnotná umělecká díla se nacházejí přímo na ochozech.

 

V současné době SKY GALLERY ŠESTKA vystavuje obrazy těchto významných současných malířů působících v Německu: Dennis Scholl, Martin Eder, Norbert Stefan a Simone Haack.

 

Dennis Scholl – Superposition, 2021

Martin Eder – Lucid Lethargy, 2021

Simone Haack – Headhunter, 2015

Norbert Stefan – Cytokinesis, 2020

 

Dennis Scholl (*1980 Hünfeld, Německo, nyní žije a tvoří v Berlíně)

Za jeden z nejsilnějších momentů historie lidstva považuje okamžik, kdy Panna Marie drží na klíně tělo Ježíše sňatého z kříže. Tuto fascinaci můžete cítit i z jeho děl, v nichž se také mísí prvky magického realismu a určité "něžné brutality". Jeho díla jsou opakem modernistických trendů.

 

Martin Eder (*1968 Augsburg, Německo)

Autor je velkým příznivcem denního snění, šamanismu i hypnózy, díky nimž může proniknout do svých hlubokých vrstev. Věří v animismus, podle něj má všechno duši. Nechává se inspirovat životem, který se kolem něj vyvíjí a roste. Velmi ho ovlivňuje také hudba (experimentální a elektronická).

 

Simone Haack (*1978 Rotenburg/Wümme, Německo)

Její tvorba je ovlivněna kritickým pohledem na svět. Projevuje se v ní cit pro barevný kontrast a velká role psychologického vystižení proměn. V jejích dílech se velmi často objevuje tematika času mezi dětstvím a dospělostí. Její malba se soustředí na neujasněné vztahy mezi postavami.

 

Norbert Stefan (*1990 Kluž, Rumunsko, nyní žije a tvoří v Německu)

Jedná se o představitele abstraktního umění. Pro obrazy tohoto mladého německého autora původem z Rumunska je typické nesčetné množství barevných vrstev, aby pro něj byly dostatečně promyšlené a měly hloubku. On sám je považuje za realistické, dokáže v nich vidět organické tvary.

 

SKY GALLERY ŠESTKA nabízí všem návštěvníkům obchodního centra nevšední zážitek z nakupování, stejně jako možnost pokochat se pohledem na prvotní umělecké instalace Vodní elektrárna od Lubomíra Typlta a nejnověji i Procesí aneb monumentální fantaskní kabaret – sousoší světoznámého umělce Richarda Štipla, které od října neotřele doplňuje exteriér OC Šestka.

Mapa

Další akce v okolí

Das Sommerkino letní kino na Pragov…

30.07.2024 - 30.07.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Workshop kreativního lhaní a zamilo…

01.08.2024 - 01.08.2024
Pragovka Gallery,…

Pragovka Gallery vás 1. srpna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální výstavě Daniela Nováčka REKONSTRUKCE Č.…

Das Sommerkino letníí kino na Prago…

06.08.2024 - 06.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Letní kino na Pragovce / Zóna zájmu…

13.08.2024 - 13.08.2024
Max Space

Servírujeme vám již sedmý ročník letního kina na Pragovce, tentokrát se zastřešujícím tématem růst a půst. Letos budeme…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete