Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Výstava kostýmů ze seriálu Arabela - Muzeum Velké Meziříčí

02.11.2012 - 30.12.2012 Velké Meziříčí

Velkomeziříčské muzeum se poslední dva měsíce v roce přenese do říše pohádek. Na návštěvníky čeká výstava kostýmů z pohádkového seriálu Arabela.V Říši pohádek se příchozí ocitnou mezi kostýmy královské rodiny a čarodějů I. i II. kategorie. Na děti i dospělé se těší princezna Arabela a celá královská rodina, černokněžník Vigo, Rumburak nebo mocný Fantomas. Výstava také přiblíží estetický fenomén…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Muzeum Velké Meziříčí
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Žďár nad Sázavou
Obec
Velké Meziříčí

Fotogalerie k článku

Velkomeziříčské muzeum se poslední dva měsíce v roce přenese do říše pohádek. Na návštěvníky čeká výstava kostýmů z pohádkového seriálu Arabela.V Říši pohádek se příchozí ocitnou mezi kostýmy královské rodiny a čarodějů I. i II. kategorie. Na děti i dospělé se těší princezna Arabela a celá královská rodina, černokněžník Vigo, Rumburak nebo mocný Fantomas. Výstava také přiblíží estetický fenomén sedmdesátých let, který jakožto ideál moderní civilizace tolik obdivovala princezna Xenie.

Výstava bude zahájena vernisáží, která se uskuteční 1. listopadu v 16 hodin ve výstavním sále muzea. Kostýmy si návštěvníci budou moci prohlédnout až do 30. prosince, a to každý den kromě pondělí.

Vystaveno bude pět desítek kostýmů, a to jak z první třináctidílné série z let 1979–1980, tak z pokračování Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek, které bylo natočeno na počátku devadesátých let. Kromě samotných kostýmů budou představeny také nezbytné rekvizity, jako je kouzelný prsten, křišťálová koule, cestovní plášť či královské koruny. Autorská výstava Petra Lukase, Jana Marouška a Viktorie Knotkové využívá kostýmů a rekvizit zapůjčených z fundusů a skladů České televize. Poprvé byla výstava představena v únoru 2009 v letohrádku Mitrovských v Brně. Následně si ji mohli lidé prohlédnout například v Praze, v Táboře, v Jihlavě či v Olomouci. Do Velkého Meziříčí se pohádková výstava přesune ze sokolovského muzea.Pod oblíbeným příběhem je podepsána známá autorská dvojice - scénárista Miloš Macourek a režisér Václav Vorlíček. Hlavní roli Arabely ztvárnila slovenská herečka Jana Nagyová, v dalších rolích se objevili mimo jiné Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Vladimír Menšík, Jiří Sovák či Stella Zázvorková.  Vernisáž se uskuteční 1. listopadu 2012 v 16 hodin ve výstavním sále muzea.

Otevírací doba:

denně kromě pondělí (9.00-12.00, 13.00-16.00)

Vstupné:

80 Kč dospělí / 40 Kč děti mateřské školy: 30 Kč za dítěU školních skupin má pedagogický doprovod vstup zdarma.

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

Bike sraz na Vysočině 21. ročník 20…

14.06.2024 - 16.06.2024
Polnička

Turbošnek team uvádí, již 21. ročník tradiční bajkové akce na Vysočině. Máš kolo, tak nemůžeš chybět.

BLUE STYLE PRIMA FEST 2024

12.07.2024 - 13.07.2024
Zvole

Letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST, který přináší zábavu pro celou rodinu, se nezadržitelně blíží a odtajňuje…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 2. květen

Dnes má svátek Zikmund

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete