Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Výstava Petra Nikla - Tváře z New Yorku - Alšova jihočeská galerie

17.02.2013 - 24.03.2013 Hluboká nad Vltavou

Alšova jihočeská galerie připravila pro návštěvníky další originální výstavu s názvem Petr Nikl -Tváře z New Yorku. Zahájena bude slavnostní vernisáží dne 14. února v 17.00 hodin ve Wortnerově domě v Českých Budějovicích.Hlavním cílem výstavy je probydlet Wortnerův dům lidmi z New Yorku. Soubory děl jsou doplněny abstraktnějšími metaforickými kresbami tváří. Autor výstavy z nich tvoří…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Alšova jihočeská galerie - Hluboká nad Vltavou
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
České Budějovice
Obec
Hluboká nad Vltavou

Fotogalerie k článku

Alšova jihočeská galerie připravila pro návštěvníky další originální výstavu s názvem Petr Nikl -Tváře z New Yorku. Zahájena bude slavnostní vernisáží dne 14. února v 17.00 hodin ve Wortnerově domě v Českých Budějovicích.

Hlavním cílem výstavy je probydlet Wortnerův dům lidmi z New Yorku. Soubory děl jsou doplněny abstraktnějšími metaforickými kresbami tváří. Autor výstavy z nich tvoří kombinovanou instalaci, působící jako panoptikum postav. Představena bude autorova jak malířská, tak i kresebná tvorba posledních deseti let, zahrnující téma postav a portrétů. Ve Wortnerově domě tak budou pobývat vedle starších portrétů trpaslíků z obludária a zvláštních tváří z minulosti také současné obrazy lidí, které autor potkal v New Yorku, kde se v posledních třech letech často pohybuje.

K vidění také budou nejnovější obrazy Petra Nikla, které byly mimořádně vytvořeny pro výstavu v Českých Budějovicích. Jde například o plátno Henry ve sloní čepici, které se stalo ikonou této výstavy. Součástí koncepce je i kolekce kreseb z autorovy nové knihy Divňáci z Ňjújorku.

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Budějovicích | listopa…

03.11.2024 - 03.11.2024
Senovážné nám. 2, 370…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt České Budějovice 2024

16.11.2024 - 16.11.2024
Clarion Congress Hotel…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete