Statistika našeho portálu

  • 102 248 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Vzpomínková akce k osvobození v Chebu

27.04.2013 Cheb

Slavnostní náladu si zájemci budou moci prodloužit při koncertu k 55. výročí chebské mládežnické dechovky Vzpomínková akce u příležitosti 68. výročí osvobození města americkou armádou se připravuje na sobotu 27. dubna. Hlavní pietní akt se tradičně uskuteční od 9.30 hodin u památníku 97. pěší divize armády USA v Městských sadech. V doprovodném programu, který začne už v 9 hodin, vystoupí…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Cheb
Oblast
Severozápad
Kraj
Karlovarský kraj
Okres
Cheb
Obec
Cheb

Fotogalerie k článku

Slavnostní náladu si zájemci budou moci prodloužit při koncertu k 55. výročí chebské mládežnické dechovky
 
Vzpomínková akce u příležitosti 68. výročí osvobození města americkou armádou se připravuje na sobotu 27. dubna. Hlavní pietní akt se tradičně uskuteční od 9.30 hodin u památníku 97. pěší divize armády USA v Městských sadech. V doprovodném programu, který začne už v 9 hodin, vystoupí Mládežnický dechový orchestr a mažoretky Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha.

Po skončení vzpomínkového setkání v Městských sadech budou následovat krátké pietní akty u pomníku v Nižnětagilské ulici (od 10 hodin) a u památníku 1. pěší divize armády USA na "Y" (od 10.30 hodin). Pro účastníky je zajištěna doprava autobusem, vyjíždí se po skončení pietního aktu v Městských sadech ze zastávky MHD v Májové ulici.

Na podvečer 27. dubna pak Mládežnický dechový orchestr v čele s dirigentem Jiřím Smitkem, ředitelem ZUŠ, připravil koncert k 55. výročí svého založení. Uskuteční se v Kulturním centru Svoboda od 17 hodin. Sólo na klarinet zahraje Lukáš Böhm, zpívat budou Michaela Jakubíková a František Eschler, spoluúčinkuje taneční skupina Jaroslavy Havlíčkové a moderování se zhostí Dalibor Bárta.

"V období od roku 2008, kdy orchestr oslavil 50. výročí, jsme se zúčastnili několika zájezdů - do Maďarska, na Slovensko, do Německa a hlavně do Asie - Malajsie a Číny," stručně rekapituluje prezentaci v zahraničí Jiří Smitek. "Rádi se setkáme a uvítáme na koncertu všechny bývalé členy."

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete