Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

XV. ROČNÍK LETNÍ ŠKOLY STARÉ HUDBY

15.07.2013 - 20.07.2013 Prachatice

Letní škola staré hudby je interpretační kurs, na němž se každoročně setkávají hudebníci i zpěváci zabývající se historicky poučenou interpretací hudby starších stylových období, zejména hudbou středověkou, renesanční a barokní. Program zahrnuje individuální hodiny, kolektivní výuku techniky, ansámblovou hru, poslechové semináře, přednášky a koncerty účastníků. V průběhu kursu se uskuteční též…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Letní škola staré hudby je interpretační kurs, na němž se každoročně setkávají hudebníci i zpěváci zabývající se historicky poučenou interpretací hudby starších stylových období, zejména hudbou středověkou, renesanční a barokní. Program zahrnuje individuální hodiny, kolektivní výuku techniky, ansámblovou hru, poslechové semináře, přednášky a koncerty účastníků. V průběhu kursu se uskuteční též prodejní výstavy hudebních nástrojů a notových materiálů, hodiny renesančního tance pro instrumentalisty a součástí kursu je i řada veřejných koncertů lektorů a účastníků. Informace na http://www.lssh.euweb.cz.

Program koncertů:

15. 7., 20.00h. Národní dům – Prachatické plesání: Tance od A až po...Helena Kazárová & Hertig Enseble - barokní tanec

16. 7., 20.00h. Kostel sv. Petra a Pavla – Monika Devátá – zobcové flétny, Martina Stecherová – soprán,Jitka Šlechtová – Cembalo (G. Ph. Telemann, G. Frescobaldi,P.Torri, A. Scarlatti)

17. 7., 20.00h. Kostel sv. Jakuba – Ashley Solomon – zobcová a barokní příčná flétna, Carin van Heerden – zobcová flétna a barokní hoboj, Alan Davis, Jan Kvapil – zobcové flétny, Edita Keglerová – cembalo (J. B. de Boismortier, J. Ch. Schickhardt, Ch. Dieupart).

18. 7., 20.00h. Kostel sv. Petra a Pavla – Jostein Gundersen, Kerstin de Witt – zobcové flétny, Edita Keglerová – cembalo (J. S. Bach, G. F. Handel)

19. 7., 20.00h. Kostel sv. Petra a Pavla – Missalanea: slavné francouzské mše 14. století. Rebecca Stewart, Mami Irisawa, Paul Shannon a studenti a jejich pěvecké třídy

20. 7., 20.00h. Kostel sv. Petra a Pavla – Koncert účastníků Letní školy staré hudby

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete