Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

XXIII. Mezinárodní výstava lastur - Praha

20.10.2018 - 21.10.2018 Praha

XXIII. Mezinárodní prodejní výstava lastur Praha 2018Výstava lastur a všech mořských přírodnin v pražském Kulturním domě v Ládví Praha 8 proběhne 20. - 21. října.Cílem výstavy je snaha přiblížit fascinující svět mořských měkkýšů širší obci obdivovatelů této nádherné části přírody. Je to vůbec největší akce svého druhu ve střední Evropě. Přibližně na 90 stolech bude možné spatřit tisíce různých…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

XXIII. Mezinárodní prodejní výstava lastur Praha 2018

Výstava lastur a všech mořských přírodnin v pražském Kulturním domě v Ládví Praha 8 proběhne 20. - 21. října.


Cílem výstavy je snaha přiblížit fascinující svět mořských měkkýšů širší obci obdivovatelů této nádherné části přírody. Je to vůbec největší akce svého druhu ve střední Evropě. Přibližně na 90 stolech bude možné spatřit tisíce různých druhů lastur, od běžných až po velmi vzácné hlubokomořské druhy s pestrou škálou barev a tvarů.

Návštěvníky okouzlí a nadchnou ulity od těch nejmenších až po ty největší, často i v rekordních velikostech. Mnohé mušle, které zde budou k vidění, se představí veřejnosti vůbec poprvé a řadu z nich nevlastní ani Národní muzeum. Některé výstavní kolekce můžou mít cenu i několik tisíc korun, přičemž v kolekci může být jen několik mušlí.

Pravděpodobně nejvzácnější lastura na výstavě bude mít hodnotu 50 000 Kč. Nebudou chybět ani nově objevené lastury z extrémních hloubek. Výstavy se zúčastní jako vždy zahraniční sběratelé, letos v rekordním počtu dvanácti zemí - Slovenska, Francie, Švýcarska, Polska, Německa, Maďarska, Chorvatska, Rakouska, Itálie a Belgie. Poprvé přijedou také kolegové z Japonska a Senegalu s ukázkami vzácných lastur.

Členové Českého klubu sběratelů lastur (195 členů) předvedou také to nejzajímavější ze svých sbírek. Výstavu bude provázet slosovatelná anketa pro všechny návštěvníky o nejzajímavější výstavní kolekci. Tři vylosovaní návštěvníci obdrží jako cenu krásné lastury.

Návštěvníci, kteří mají doma nějaké mušle, o kterých by se chtěli něco dozvědět, je můžou přinést a ukázat některému z pořadatelů. Pořadatelé je pomohou dentifikovat, případně určit jejich hodnotu. Může být mezi nimi i unikátní a drahý kousek.

Výstava bude doplněna o dětský koutek, kde si tvořivé děti samy vymodelují mušle z připravených materiálů. Každé dítě si při vstupu může zdarma vybrat malou mušli. Na výstavě nebudou chybět mince, známky, telefonní karty s mořskou tématikou a rovněž zkamenělé mušle.

Vstupné:

60,- Kč

Snížená cena: 30 Kč
Poznámka: Děti zdarma


Těšíme se na vaši návštěvu.

Konání akce

od

do

 

20.10.2018 (Sobota)

21.10.2018 (Neděle)

 

Jsme pyšní na to, že můžeme ukázat to nejvzácnější ze svých sbírek, proto naše výstava láká návštěvníky všech generací a to nejen z České republiky, ale i z ostatních států celé Evropy. Svět mořských lastur i ostatních mořských přírodnin je fascinující pro každého, kdo má rád přírodu. Dopřejte sobě i svým dětem mimořádný zážitek a nechte je nahlédnout do tajemných hlubin oceánů a poodhalte roušku tajemství, jež mořské mušle obklopuje ! Poklady z mělkých vod i hlubin všech moří a oceánů vám dodají energii a uchvátí vás svou krásou ! Cílem výstavy je snaha přiblížit fascinující svět mořských měkkýšů širší obci obdivovatelů této nádherné části přírody. Je to vůbec největší akce svého druhu ve Střední a Východní Evropě. Téměř na stovce výstavních stolů bude možné spatřit tisíce různých druhů lastur, od běžných až po velmi vzácné hlubokomořské druhy s pestrou škálou barev a tvarů. Návštěvníky okouzlí a nadchnou ulity od těch nejmenších až po ty největší, často i v rekordních velikostech. Mnohé mušle, které zde budou k vidění, se představí veřejnosti vůbec poprvé a řadu z nich nevlastní ani Národní muzeum. Nebudou chybět ani nově objevené lastury z extrémních hloubek. Výstavy se zúčastní jako vždy zahraniční sběratelé. Letos v rekordním počtu dvanácti zemí - Slovenska, Anglie, Francie, Polska, Německa, Maďarska, Chorvatska, Rakouska, Itálie a Belgie. Japonska a Senegalu s ukázkami vzácných lastur. Samozřejmě, že členové Českého klubu sběratelů lastur (145 členů) předvedou také to nejzajímavější ze svých sbírek. Výstavu bude provázet slosovatelná anketa pro všechny návštěvníky o nejzajímavější výstavní kolekci. Tři vylosovaní návštěvníci obdrží jako cenu krásné lastury. Návštěvníci, kteří mají doma nějaké mušle, o kterých by se chtěli něco dozvědět, je můžou přinést a ukázat některému z pořadatelů. Rádi je pomůžeme identifikovat, případně určit jejich hodnotu. Může být mezi nimi i unikátní a drahý kousek. K dispozici bude pexeso s mořskýni mušlemi, jediné svého druhu na světě. Na výstavě nebudou chybět mince, známky, telefonní karty s mořskou tématikou a rovněž zkamenělé mušle.

Další akce v okolí

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Oblíbený Army den opět v Atriu Flor…

18.05.2024 - 18.05.2024
Atrium Flora

Po roce se opět můžete těšit na oblíbený Army den v Atriu Flora. Uskuteční se v sobotu 18. května. Čekat na vás bude to…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete