Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Z názvu nové desky kapely Zrní mrazí. Jakoby tušili, co se stane

20.03.2020 - 25.03.2020 Lucerna Music Bar - 80's

Řada muzikantů sice nemůže veřejně vystupovat, to ale neznamená, že nejsou v kontaktu se svými fanoušky. Prvotní naštvání vystřídalo odhodlání čelit nepříznivým okolnostem a překonat je, čím jiným než hraním. Výjimkou není ani skupina Zrní, kterou opatření spojená s epidemií koronaviru postihla krátce po vydání desky Nebeský klid. Tu plánovali představit během jarního turné, na které už vyjet nestihli. Protože své posluchače o jedenáct nových skladeb ochudit nechtějí, vymysleli to jinak. Představí je živě a online. Nevšední premiéra proběhne v úterý 24. března na Mall.tv.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

  1. března 2020

 

Z názvu nové desky kapely Zrní mrazí. Jakoby tušili, co se stane

Řada muzikantů sice nemůže veřejně vystupovat, to ale neznamená, že nejsou v kontaktu se svými fanoušky. Prvotní naštvání vystřídalo odhodlání čelit nepříznivým okolnostem a překonat je, čím jiným než hraním. Výjimkou není ani skupina Zrní, kterou opatření spojená s epidemií koronaviru postihla krátce po vydání desky Nebeský klid. Tu plánovali představit během jarního turné, na které už vyjet nestihli. Protože své posluchače o jedenáct nových skladeb ochudit nechtějí, vymysleli to jinak. Představí je živě a online. Nevšední premiéra proběhne v úterý 24. března na Mall.tv.

 

Z počátku se kapela Zrní netajila rozhořčením ze zákazu shromažďování osob. "Nejdřív jsme byli trochu naštvání, že se zakazují koncerty, a přitom fungují nákupní centra a MHD, kde jsou ta rizika přenosu koronaviru násobně vyšší. V té době ještě ovšem nebyla situace tak vážná a my jsme neměli informace, které máme nyní. Každý den se situace vyvíjela, a tak už po pár dnech jsme se se zákazem smířili a začali ho přirozeně respektovat," přiznává otevřeně frontman Jan Unger.

Původně kladenská pětice, která je držitelem ceny Anděl 2012 v kategorii Objev roku, se ale vzdát nehodlá. I když věnovala spoustu peněz a času přípravám svého šestého alba, které jim teď nevydělá ani korunu, a nulové zůstanou i jejich hlavní příjmy z živého hraní. "Hraním se živíme, drtivou většinu příjmů máme z něj, takže to, že nemůžeme vystupovat, je problém. Naštěstí jsme loni šetřili. Koncertovali jsme hodně a rozdávali si míň. A teď se ukazuje, že to byla prozřetelnost. Teď nám tahle strategie dělá airback. To, co máme našetřené, nám v prvních měsících umožní fungovat i bez hraní. K tomu si někteří z nás hledají brigády a čekáme, kdy koronavirová hrozba opadne," popisuje záložní plán šestatřicetiletý Unger a dodává, že aktuální situaci vnímá jako příležitost pro restart celé společnosti a oceňuje, jakým způsobem se k tomu postavila internetová televize Mall.cz. Ta společně s dárcovskou platformou Donio.cz spustila sérii živých koncertů s názvem #kulturažije, ke které se připojili. Zrní v rámci ní vystoupí v úterý 24. března od 20.00.

"Pro nás to bude první živé provedení naší čerstvě vydané desky "Nebeský klid" a zahrajeme ji od začátku do konce. V textech píšu o niterných prožitcích, popisuju svoje hledání i vztahy. Zároveň mě ale zajímají společenská témata, politika a ekologie. Je to komplex. Tentokrát je těch odkazů na současnou situaci na desce víc a jsou vyslovovaný o něco přímočařeji. Možná to souvisí s věkem a možná na nás ty palčivý témata víc doléhají. Teď nás zrovna koronavirus upozorňuje na to, že jsme společnost, že fungujeme spolu, že se nás to týká všech," uzavírá Jan Unger.

Další akce v okolí

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Konference Reshoper tentokrát ukáže…

15.05.2024 - 15.05.2024
PVA Výstaviště Letňany

Největší e-commerce událost roku, Reshoper, se uskuteční 15. května v prostorách PVA EXPO v Praze. Hlavní téma 6.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete