Statistika našeho portálu

  • 102 280 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zahájení plavební sezóny Pražské paroplavební společnosti

30.03.2013 - 30.09.2013 Praha

Parníkem za obrázek do nového domova slonů v ZOO!Pražská proplavební společnost zahajuje v sobotu 30. března po zimní přestávce provoz na pravidelné lodní  lince z Rašínova nábřeží do zoologické zahrady, kde bude ve stejný den otevřeno nově vybudované Údolí slonů a pavilon hrochů.Více zdeDěti, které při této příležitosti donesou vlastnoručně namalovaný obrázek slona nebo hrocha a přijdou v…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Parníkem za obrázek do nového domova slonů v ZOO!

Pražská proplavební společnost zahajuje v sobotu 30. března po zimní přestávce provoz na pravidelné lodní  lince z Rašínova nábřeží do zoologické zahrady, kde bude ve stejný den otevřeno nově vybudované Údolí slonů a pavilon hrochů.

Více zde

Děti, které při této příležitosti donesou vlastnoručně namalovaný obrázek slona nebo hrocha a přijdou v doprovodu dospělé osoby, budou mít po celý den jízdné zdarma,

jejich obrázky budou vystaveny v lodním salonku. Návštěvu nového lákadla v zoologické zahradě je tak možno spojit s velice atraktivní plavbou historickým centrem Prahy.

Linka do zoo vyplouvá z Rašínova nábřeží v 9:00, 12:00 a 15:30 hod., na zpáteční cestu se pak vydává v 10:30, 13:30 a 17:00. Plavba jedním směrem trvá přibližně hodinu a čtvrt.

Linka bude v provozu až do konce září, v dubnu a v září o víkendech a státních svátcích, od začátku května do konce srpna každý den.

Od 1. května začne víkendový provoz i na druhé lince do zoo z přístaviště Na  Františku.

Pasažéry na této lince letos čeká zajímavá novinka svou cestu budou moci zahájit již v přístavišti na Kampě, odkud  zdarma popluje k přístavišti Na Františku pro tuto linku přípoj .

Od června pak i tato linka bude v provozu každodenně. 1. května zahájí rovněž provoz linka z Rašínova nábřeží na Slapskou přehradu, která nabízí velice vyhledávaný celodenní výlet. Na všech linkách jsou opět letos připraveny výhodné rodinné plavenky.

Již nyní je možno každý den vyrazit na některou z okružních plaveb či plaveb s obědem nebo večeří. Mezi nimi si rychle získala výsadní postavení loňská novinka – gurmánská plavba Sladká Praha připravená ve spolupráci s Pražským kulinářským institutem, která nabízí spojení romantických vyhlídek na historické centrum Prahy z paluby luxusně zrekonstruované lodi Lužnice s labužnickou večeří.

Pražská paroplavební společnost, založená legendárním primátorem Františkem Dittrichem, zahajuje letos svou již 148. plavební sezónu. Provozuje jediné dva zachované české historické parníky Vyšehrad a Vltavu, a spolu s nimi více než dvě desítky dalších lodí. Na Kampě vybudovala jediné ekologické přístaviště v ČR. "K péči o co nejčistší životní prostředí v centru hlavního města nás zavazuje úcta k naší historické primátorské tradici. Už téměř jedno a půl století sloužíme obyvatelům a návštěvníkům Prahy," říká nový ředitel Pražské paroplavební společnosti Štěpán Rusňák.

Další informace, jízdní řády atd. na http://www.paroplavba.cz/

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Charitativní běh Wings For Life 5. …

05.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Už jedenácté výročí oslaví letošní charitativní běh Wings For Life 2024. Cílem závodu je vybrat prostředky na výzkum…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 5. květen

Dnes má svátek Klaudie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete