Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámecké čajování a Strašidelný pohádkový les - Svatý Mikuláš

26.10.2019 Zámek Kačina

U příležitosti rozloučení se s návštěvnickou sezonou je na poslední říjnový víkend připraveno Zámecké čajování. Letošní již druhý ročník Zámeckého čajování se uskuteční v sobotu 26.10.2019 od 10 do 17 hodin na zámku Kačina. Návštěvníky čekají receptury z doby, kdy zámek spravoval rod Chotků, ochutnávky čajů z kačinské bylinkové zahrady, zámeckého medu, kávy a dalších dobrot. Návštěvu zámku zpestří kostýmované prohlídky. Vstupné na akci je dle ceníku návštěvnických okruhů. V zámeckém parku se pak můžete těšit na Strašidelný pohádkový les.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Kačinský čaj z 23 bylin

(10:00–17:00)

Ochutnávka čajů připravených podle receptur z doby, kdy zámek spravoval hraběcí rod Chotků, ze směsí vytvořených zámeckými zahradníky, především z rostlin z kačinské bylinkové zahrady a parku. 

K čaji patří i malé dobové pohoštění, cukrovinky z kdoulové marmelády, tradiční štrůdl a mnohé další. K tomu budeme sladit jediným zámeckým medem v České republice, který včely vyrobily přímo v zámku na výstavě Království včel.

Pražení kávy

(10:00-17:00)

Ukázku pražení kávy, ochutnávku a povídání o kávě zajistí pražírna z Liberce. Nordbeans je pražírna výběrové kávy inspirovaná českými horami a severskou kávovou kulturou působící na trhu od roku 2015. Firmu založili bratři Martin a Karel Kozlové. Praží výběrovou kávu a znají příběhy lidí, kteří za ní stojí. Společně s farmáři usilují o to, aby si svou kávu mohli vychutnat v opravdu špičkové kvalitě. Jejich ambicí je patřit k nejzajímavějším pražírnám v celé Evropě. Také proto jsou aktivní v mezinárodní asociaci výběrové kávy SCA i Spolku výběrové kávy.

Kostýmované prohlídky - Kde je Rudolf?

(10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00)

Kostýmované prohlídky reprezentačních prostor zámku návštěvníkům oživí zámek speciálními prohlídkami "Kde je Rudolf?" a tím vás vrátí zpět do časů, kdy Rudolf Chotek ještě zámek obýval. Dobu 18. a počátku 19. století představí soubory historického tance Salome a Tempus Fugit.

Autorské čtení

(13:00, 15:00)

Autorka Jitka Nováková představí svou novou knihu S kloboukem do nebes. Kniha je o naději, o radosti, o setkáních, o skromnosti, ale také o hrdosti. Půjde o vůbec první veřejné představení knihy, která vyšla v červnu, ale další velké představení bude mít až na jaře. Knihu si bude možné na místě zakoupit.


Výstava

(10:00 – 17:00)

Výstava "O čaji, kávě a cukru" bude k vidění během celého dne v zámeckém rondelu na hlavním vchodě.

Strašidelný pohádkový les

(12:00 – 16:00)

Velké dobrodružství si užijí i děti v Pohádkovém lese v zámeckém parku. Těšit se můžete na herce v krásných kostýmech, originální hry po celé trase, která bude cca 2 km dlouhá. Na konci cesty vás bude čekat odměna. Pohádkový les zajišťuje veldo.cz.

Vstupné na pohádkový les: 70 Kč

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete