Statistika našeho portálu

  • 102 294 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Slavkov u Brna

27.03.2013 - 02.06.2013 Slavkov u Brna

Národopisná tematika a lidové slavnosti se ve Slavkově u Brna těší dlouhodobé tradici a oblibě. Tradice byla v nedávných letech výrazně podpořena iniciativou společnosti Slavkovské króžek, o.s., která se zasloužila o obnovení původního slavkovského kroje. A právě ve spolupráci s tímto sdružením uspořádá Zámek Slavkov – Austerlitz výstavu krojů. Vystavené kroje budou pocházet především z Brna a…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Slavkov u Brna
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Vyškov
Obec
Slavkov u Brna

Fotogalerie k článku

Národopisná tematika a lidové slavnosti se ve Slavkově u Brna těší dlouhodobé tradici a oblibě. Tradice byla v nedávných letech výrazně podpořena iniciativou společnosti Slavkovské króžek, o.s., která se zasloužila o obnovení původního slavkovského kroje. A právě ve spolupráci s tímto sdružením uspořádá Zámek Slavkov – Austerlitz výstavu krojů.

Vystavené kroje budou pocházet především z Brna a jeho nejbližšího okolí, včetně Slavkova samotného. Exponáty pochází z různých brněnských městských částí, ale i přidružených obcí v okolí Brna. Tato skutečnost je sama o sobě unikátní, neboť drtivá většina výstav s touto tematikou se orientovala na tradiční oblast, kde je lidové kultura velmi silná – tedy Slovácko. Výstava krojů Brněnska je tedy svým způsobem průkopnická a jako jedna z prvních představí ucelený pohled na původní kroje z našeho okolí.  

Z hlediska exponátů bude ovšem záběr výstavy výrazně širší. Soudobé kroje budou doplněny o části původních, historických krojů, které jsou zapůjčeny z depozitářů zámku. Oděvy dále zpestří a dokumentačně doplní fotografie, které zapůjčila profesionální fotografka krojů a lidových slavností, paní Lenka Válková. Vše bude popsáno odbornými doprovodnými texty, které jistě zaujmou i odborníka.

Všechny Vás srdečně zveme na vernisáž výstavy, která se uskuteční ve středu 27. března 2013 v 17.00 hodin v Salla terreně zámku.

Na vernisáži se představí dětský folklorní soubor Relíček ze Šlapanic, jehož vystoupení vhodně doplní téma výstavy.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Otevírací doba

zde

Těšíme se na vaši návštěvu.

Bohatý výběr akcí, dětských, akcí na hradech a zámcích, v muzeích, historických, folklorních, gastronomických atd., po celé České republice najdete zde

Děkujeme vám za přízeň.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 8. květen

Den osvobození od fašismu

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete