Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Závod Napříč Prahou – přes tři jezy

28.09.2020 Praha

Závod Napříč Prahou – přes tři jezy je tradičním pražským vodáckým závodem a zároveň jedinečnou příležitostí k překonání pražských jezů, které se pro veřejnost otevírají právě jednou ročně u příležitosti závodu. Přijďte to zažít také!

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Závod Napříč Prahou – Přes 3 jezy je tradičním pražským vodáckým závodem s historií sahající až do roku 1939. Trať závodu je dlouhá asi 6,5 říčních kilometrů se startem na Císařské louce a s cílem na ostrově Štvanice. Jak název závodu napovídá, na trati se překonávají tři jezy: Šítkovský (pod Jiráskovým mostem), jez Staroměstský (Karlovka nad Karlovým mostem) a Helmovský jez u Štvanice.

Pro ty, co zrovna netouží závodit na pramici je připraveno volné splutí. Plavba kolem Vyšehradu, Národního divadla, pod Karlovým mostem a zakončená na Štvanici určitě stojí za to. Přes Prahu můžete plout na kanoi, kajaku, nafukovací kanoi nebo raftu. Naše kanoe Samba se na záludných pražských jezech určitě osvědčí.

Akce vznikla jako závod vodních skautů a proto hlavní soutěžní kategorií je závod pramic vodních skautů z celé republiky v tradičním svatováclavském termínu (28. září). Zvláště v kategorii pramice OPEN a volného splutí (libovolné plavidlo) je závod vždy otevřen veřejnosti se zájmem využít otevřených jezů.

Od sedmdesátého výročí závodu jsme se snažíme akci více přiblížit široké (vodácké) veřejnosti i přidáním dospělých soutěžních kategorií kanoí a kajaků. Pokud si tedy chcete zazávodit či jen projet historickým centrem Prahy (ti méně šťastní si třeba i zaplavou pod Karlovým mostem) na pramici/kanoi/kajaku/raftu/čemkoli jiném splňujícím bezpečnostní pravidla podle propozic uvedených na stránkách pořadatele, rádi vás uvítáme na závodě.

Co byste ještě měli vědět
Neláká vás účastnit se závodu, ale rádi byste tu podívanou viděli? Divácky atraktivní je pozorovat závod z Karlova mostu, hlavní závod zde bude projíždět mezi 10:30 a 12:00. Bezpečnost závodu je zajištěna záchranáři pod všemi jezy a asistencí poříčních útvarů policie. Součástí startovného pro závodníky je i malé občerstvení v cíli, na vítěze jednotlivých kategorií čekají drobné ceny. Podrobné informace, pravidla závodu, rozpis jednotlivých kategorií a přihlašování naleznete na webu akce.

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Hokej s Patem a Matem

20.04.2024 - 21.04.2024
Praha

První sportovní akce s Patem a Matem bude patřit jednomu z nejoblíbenějších sportů - hokeji. S roztomilou dvojkou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete