Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Závody kočárků - Černošice Mokropsy

13.04.2014 Černošice

V neděli 13. dubna 2014 přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice Strolleringové závody. Tento den bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na několika místech po celé republice,aby změřili síly v netradiční disciplíně – chůzi s kočárkem.Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. "Chceme ukázat, že sportovat lze i s…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Městská pláž v Černošicích – Mokropsech
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Praha-západ
Obec
Černošice

Fotogalerie k článku

V neděli 13. dubna 2014 přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice Strolleringové závody. Tento den bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří se sejdou na několika místech po celé republice,aby změřili síly v netradiční disciplíně – chůzi s kočárkem.

Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. "Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem a bez nutnosti hlídání a zároveň podpořit slogan – Šťastná máma, šťastné dítě. Jak je známo, právě sport vyplavuje endorfiny – hormony štěstí," vysvětluje Edita Berková, zakladatelka programu a občanského sdružení Strollering® – sportovní programy pro maminky s malými dětmi. "Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminky probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života, že hýbat se je normální," dodává.

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na cca 100 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý "rozchod" budou dohlížet rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze. Sudí budou mimo jiné sledovat, aby závodníci v zápalu soutěžení nepřecházeli z chůze do běhu.

Zcela záměrně je zde kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce Strolleringu®, oblíbeného sportovního programu pro ženy po šestinedělí.

Závodníci se mohou zúčastnit závodu hned ve třech soutěžních kategoriích: maminky, tatínkové, celé rodiny. Pro vítěze jsou připraveny, stejně jako vloni, hodnotné ceny.

Součástí závodu je také bohatý doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů, naše děti.

Rádi bychom celou akci pojali jako zábavné odpoledne pro celou rodinu. V Praze (a nejenom tam) se můžete těšit i na oblíbené předtančení s kočárky. Vítáni jsou proto úplně všichni – babičky, dědečkové, tetičky, strýčkové…:)

Jednotné startovné ve výši 50Kč

se hradí na místě konání akce (ať již soutěží jen maminka, nebo i tatínek, nebo celá rodina = zkrátka jedna rodina zaplatí jednoduše 50Kč:). Celou polovinou z každého startovného podpoříte neziskovou organizaci Centrum Paraple.

Seznam všech míst konání závodů včetně on-line přihlášek najdete

zde

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém 2024 - Jinočany

30.05.2024 - 30.05.2024
MLÝNSKÝ DOMOV…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte skvělou domácí gastronomii.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete