Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Závody Spartan 2024 ovládnou Brno

18.05.2024 - 19.05.2024 Brno

Rychlá auta a vůně benzínu tentokrát půjdou stranou, Masarykův okruh v Brně se stane dějištěm zcela jiných závodů. Spartan prověří každý sval, ale také vůli na překážkové trati, a to již 18. a 19. května. Bude to velké a rozhodně u toho nesmíte chybět.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Víkend plný adrenalinu a překročení vlastních hranic zavítá na brněnský Masarykův okruh podruhé a slibuje neobvyklou, velmi členitou a zvlněnou trať, skvělou atmosféru a nezapomenutelné zážitky. Závody Spartan jsou určené nejen pro zkušené sportovce, ale bát se jich nemusí ani začátečníci. Soutěží se v pěti kategoriích, přičemž kategorie Kids je dokonce určena dětem již od 4 let. Pro každého, kdo nemá příliš nasportováno, je určena kategorie Sprint. Není to rozhodně žádný snadný poklus, ale 5 km a 20 překážek jistě zvládne i rekreační sportovec. Náročnější kategorie jako Super a Hurricane Heat již vyžadují kondici a zkušenosti.

"Závod Super bude prvním v národní sérii a celkoví vítězové za celou sérii obdrží finanční odměnu. Všichni závodníci v cíli dostanou speciální medaili. Letošní brněnskou novinkou a zároveň velkou výzvou rozhodně bude noční sprint. Závodníci si také mohou zkusit vytrvalostní výzvu v podobně 4-hodinového Hurricane Heatu,” uvádí Tereza Šolcová, CEU Managing Director Spartan Central Europe, a zároveň prozradila, že tratě, které vedou jak areálem Automotodromu, tak také okolními lesy, budou letos pravděpodobně obohaceny ještě o jeden úsek. Nechte se ale překvapit.

Kdo by hledal recept na úspěšné absolvování závodu, pak hlavními ingrediencemi jsou rychlost, obratnost, vytrvalost a nadšení. Nemusíte se umístit na předních příčkách, už jen tím, že v sobě najdete odhodlání dojít do cíle z vás dělá vítěze. Svou zdatnost si však v areálu mohou kromě závodníků ověřit také diváci, pro které je připravena řada mini soutěží v podobě přehazování pneumatiky, shybů na hrazdě či angličáků.

V loňském roce se do Brna sjelo na závody Spartan 4 500 závodníků z Česka a 30 % dokonce i ze zahraničí. Zahanbit se nenechaly ani děti, kterých se zúčastnilo 700 a nebojácně se vrhly na různé tratě i přes překážky. Všichni odjížděli s dobrým pocitem a navázali nová přátelství. Tato akce vám možná chvílemi vezme i dech, ale posune vaše vnitřní hranice. Postavte se proto čelem této adrenalinové výzvě a všechny životní se vám pak budou překonávat mnohem snáz.

Pokud nestihnete víkend v Brně, máte možnost zdolat zcela novou trať v dosud neprobádané lokalitě, a to 27. července v Žatci. Našlapaný závod odstartuje v areálu 41. mechanizovaného praporu. Registrace již běží, tak neváhejte a objevte chmelařský kraj ze zcela nové perspektivy: https://cz.spartan.com/en/race/find-race

Mapa

Další akce v okolí

Urban Challenge 2024 - Brno

24.05.2024 - 25.05.2024
Areál Integrované…

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Brněnský Májales 2024 - Brno

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště

Brněnský Májales je tradiční studentský festival, který se každoročně koná v Brně. Tento festival je oslavou jara,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete