Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Železniční slavnost - Nýřanské železniční září

17.09.2016 - 18.09.2016 Nýřany

Zavítejte o víkendu 17. a 18. září do Nýřan a okolí, kde bude probíhat akce Nýřanské železniční září spojená s bohatým doprovodným programem u příležitosti 1. výročí od otevření muzeální dráhy k podniku DIOSS Nýřany a.s.Na tratích Plzeň – Nýřany – Holýšov a Nýřany – Heřmanova Huť budou po oba dva dny jezdit historické parní a motorové vlaky, kyvadlová železniční doprava bude jezdit také na…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Zavítejte o víkendu 17. a 18. září do Nýřan a okolí, kde bude probíhat akce Nýřanské železniční září spojená s bohatým doprovodným programem u příležitosti 1. výročí od otevření muzeální dráhy k podniku DIOSS Nýřany a.s.

Na tratích Plzeň – Nýřany – Holýšov a Nýřany – Heřmanova Huť budou po oba dva dny jezdit historické parní a motorové vlaky, kyvadlová železniční doprava bude jezdit také na muzeální dráze.

V Nýřanech na nádraží bude připravena výstava lokomotiv IMC Plzeň, ČD a ČD Cargo, železniční modeláři, hasičská a záchranářská technika, občerstvení a stánek s železničními suvenýry. Zde se bude přestupovat na vlaky do jednotlivých směrů.

K návštěvě zvou obce ležící na místní dráze Nýřany – Heřmanova Huť. Blatnice stojí za zhlédnutí historická náves a naučná stezka významného plzeňského architekta Hanuše Zápala. Rochlov otevře zámek, zámecký park a restauraci. Heřmanova Huť se může pochlubit expozicí skla z místního závodu, vodárenskou věží, upravenou na rozhlednu a pořádá také turistické výlety do okolí.

Akce je určená pro zájemce všech věkových kategorií se zájmem o železnici, historii, techniku, průmyslové dědictví a tradice i pro všechny ty, kteří si chtějí udělat netradiční výlet plný mnoha různými zážitky. Všechny srdečně zveme!

Více informací, kompletní jízdní řád, ceník a program naleznete na www stránkách pořadatele akce – spolku IMC Plzeň.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete