Statistika našeho portálu

  • 102 272 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Devátý ročník multižánrového sousedského festivalu Žižkovské mezidvorky Praha

13.09.2020 Praha

Jednodenní multižánrový festival dvorků a vnitrobloků Dolního Žižkova.Dolní Žižkov vždy byl a jistě i zůstane obklopen svou specifickou atmosférou a málokdo ví, že se zde nachází tolik krásných a tak trochu neobjevených dvorečků.

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Původně plánovaný červnový termín již tradičního sousedkého festivalu Žižkovské mezidvorky byl z důvodu celosvětové pandemii přesunut na neděli 13. září. Festivalový 9. ročník nemá podzimní datum konání poprvé, v minulých letech již takto proběhl několikrát a organizátoři se tak těší na příjemnou atmosféru konce léta mezi žižkovskými pavlačemi.


Letos se zapojilo 11 dvorků, zahrádek a dvorečků, které byste všechny našli na dolním Žižkově. Tato historická část města je sama o sobě jedinečnou a zajímavou lokalitou, jejíž genius loci oslovuje od nepaměti nejen Pražany, ale k vidění láká i mnoho turistů. Žižkovské mezidvorky jsou tak jednou z mála událostí, kde se návštěvníci mohou podívat i na místa, která by jim byla za normálních okolností utajena. Takových dvorečků je na Žižkově celá řada a na podzim se tam můžete podívat na dvorek Betlémské kaple, na tajnou zahrádku u nového bistra Řepánek v domečku nebo na soukromý dvoreček v Jeronýmově ulici. Již tradičně se program bude odehrávat i na pavlačemi zdobené zahrádce kavárny My Coffe Story, na kulturou plné střeše Přestupní stanice, na dvorečku Galerie Prokopka, na oblíbené zahrádce Mon Ami či na dvorku Clown&Bard nebo Brix bar&hostel. Nově se do festivalu zapojila i zahrádka pod korunami stromů kavárny Vin Caffé a v Locked In Prague pro zájemce přichystali venkovní únikovku, která své účastníky provede po místě konání festivalu, tedy po Žižkově.


Festival bude letos opět plný hudby, umění a různých workshopů. Návštěvníci tak mohou okusit od všeho trochu a zkrátka nepřijdou ani děti, na které čeká spousta zábavy. Hry, originální festivalové omalovánky, divadlo nebo třeba workshop animace určitě nadchne každého malého návštěvníka. Celý festival letos propojí festivalová soutěž, která bude probíhat na sociálních sítích Žižkovských mezidvorků a v níž si účastníci mohou přijít na originální festivalá trička nebo plátěnky s nezaměnielným rukopisem ilustrátorky Lucie Bax.

Další akce v okolí

Charitativní běh Wings For Life 5. …

05.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Už jedenácté výročí oslaví letošní charitativní běh Wings For Life 2024. Cílem závodu je vybrat prostředky na výzkum…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 3. květen

Dnes má svátek Alexej

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete