Statistika našeho portálu

  • 102 248 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Workshop sklářky Jitky Havlíčkové

25.02.2023 Praha

Originální šperk nebo figurka ze skla podle vašich představ? Navštivte jedinečný workshop, kde si budete moci na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je pracovat s rozžhaveným sklem. Akce se koná v sobotu 25. února od 10:00-17:00 v dílně sklářky Jitky Havlíčkové v Obchodním centru Šestka v Ruzyni.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v 1. patro mezi obchody Humanic a New Yorker, přímo nad SKY GALLERY ŠESTKA.
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Miniaturky ze skla mají své jedinečné kouzlo. Možná vás ani nenapadlo, že byste si je někdy sami mohli zkusit vytvořit. Jednu z mála příležitostí budete mít v sobotu 25. února od 10:00 do 17:00 v ruzyňském OC Šestka, v 1. patře mezi obchody Humanic a New Yorker, přímo nad SKY GALLERY ŠESTKA.

"Ze skla můžete vyrobit, cokoli vás napadne. Věnuji se mu více než 20 let a ráda vám předám své zkušenosti. Na workshopu si ukážeme, jak se sklo chová, když je rozžhavené. Uvidíte, kdy to teče, až to uteče, a kdy se tomu nechce, jak se zdobí skleněnou nití, jak na povrchu korálku vytvořit skleněný pupík a také jak se dělají skleněná očička," těší se na akci samotná sklářka, Jitka Havlíčková, která studovala výrobu skleněných figurek na sklářské škole v Železném Brodě a dále absolvovala na Akademii výtvarných umění v Praze v roce 2001. "Pokud budete zkoušet vyrábět ze skla poprvé, nebuďte na sebe moc přísní. Bohatě stačí začít třeba korálkem. Váš nápad se dá zrealizovat během 30 minut i s instruktáží. Poté si ještě můžete zkusit vyrobit nějakou pěknou, ale jednoduchou postavičku."

Na místě budou k výběru také návleky na korálky, proto si budete moci odnést svůj originální výtvor. Můžete jím někoho obdarovat, nebo ho hrdě sami nosit. A pokud si chcete rozšířit sbírku o další výtvory, součástí workshopu je i možnost zakoupit si výrobky z dílky Jitky Havlíčkové - závěsné mechové planety s čumily, mechária s miniaturními obyvateli, skleněné náušnice a korálky dle vlastního výběru.

Všichni jste srdečně zváni. Můžete se jenom zastavit, podívat, zakoupit vystavené originály, a poslechnout si povídání Jitky Havlíčkové.

Kdo bude chtít se sklem pracovat a něco si vyrobit, doporučujeme udělat si rezervaci na konkrétní čas. Díky tomu budete mít jistotu, že se na vás dostane. Cena workshopu je 220 Kč – příspěvek za použitý materiál. Platí se hotově na místě.

Své místo u kahanu si kvůli velkému zájmu raději rezervujte na přesnou hodinu zde, abyste nemuseli zbytečně čekat: havlickova.jitka@gmail.com

 

Mapa

Další akce v okolí

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Praha

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

neděle 28. duben

Dnes má svátek Vlastislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete