Statistika našeho portálu

  • 102 279 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Znojemský advent

01.12.2019 - 22.12.2019 Znojmo

Rozsvícením vánočního stromu a posvěcením adventního věnce na Masarykově náměstí začíná první adventní neděli Znojemský advent, náměstí se zaplní adventními trhy, sváteční náladu dodá kulturní program. Znojemský advent ve znamení radostného očekávání příchodu Vánoc bude mít těžiště programu na Horním náměstí, kde probíhá kulturní program a trh plný vůní, chutí a pravé předvánoční atmosféry. Václavské náměstí ožije ohradou se zvířaty a historickým kolotočem, Obrokovou ulici vyzdobí stromečky připravené dětmi jednotlivých škol a světlem oděná Radniční věž bude dominantou svátečně vyzdobeného centra Znojma.

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Znojemský advent ve znamení radostného očekávání příchodu Vánoc bude mít těžiště programu na Horním náměstí, kde probíhá kulturní program a trh plný vůní, chutí a pravé předvánoční atmosféry. Václavské náměstí ožije ohradou se zvířaty a historickým kolotočem, Obrokovou ulici vyzdobí stromečky připravené dětmi jednotlivých škol a světlem oděná Radniční věž bude dominantou svátečně vyzdobeného centra Znojma.

Zavítat mohou návštěvníci i do znojemského podzemí. Dále si můžete zabruslit na kluzišti, poňuchat se u ohrady se živými zvířátky, zajít se podívat na výstavy betlémů či poslechnout si vánoční koncerty.

Součástí Znojemského adventu je i letos soutěž Vánoční Znojmo. Odborná porota bude hodnotit venkovní vánoční výzdobu domů ve Znojmě a jeho městských částech. Hodnotit se bude nejen výzdoba předzahrádek, ale i vchodů do domů, oken a podobně. Letos se mohou zapojit podnikatelé v městské památkové rezervaci, mateřské i základní školy.

Mluvíme-li o doprovodném programu, nesmíme zapomenout na četné bohoslužby, které k adventu neodmyslitelně patří, neboť advent je svým posláním a charakterem především duchovní přípravou na Vánoce a dobou rozjímání.

Zajímavé a zhlédnutí hodné budou zajisté i výstavy s vánoční tematikou, které pro návštěvníky připravily střední odborná učiliště na Přímětické a Dvořákově ulici ve Znojmě a Jihomoravské muzeum. V kostele Nanebevzetí Panny Marie a Sv. Václava v Louce čeká na zvědavce výstava betlémů a vánočních pohlednic.

Mapa

Další akce v okolí

Královský košt Znojmo 2024

26.10.2024 - 26.10.2024
Klášter Louka - Znojmo

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

Den v růžovém Mikulov

18.05.2024 - 18.05.2024
Mikulov

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Akce se koná v rámci slavností města Mikulov.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 4. květen

Dnes má svátek Květoslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete