Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Lyžařský areál Zadov

Stachy

Lyžařské středisko na Zadově a Churáňově je jedno z největších na Šumavě. Najdeme ho v jižnější části 15 km od Vimperku při samé hranici Národního parku Šumava. Zdejší sjezdovky, které jsou svým profilem spíše méně obtížné, lákají především k zimním radovánkám rodiny s dětmi.Zadov - ChuráňovCelkem 7 sjezdovek na Zadově a Churáňově, většinou lehké až střední obtížnosti - délk…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Prachatice
Obec
Stachy

Lyžařské středisko na Zadově a Churáňově je jedno z největších na Šumavě. Najdeme ho v jižnější části 15 km od Vimperku při samé hranici Národního parku Šumava. Zdejší sjezdovky, které jsou svým profilem spíše méně obtížné, lákají především k zimním radovánkám rodiny s dětmi.

Zadov - Churáňov

Celkem 7 sjezdovek na Zadově a Churáňově, většinou lehké až střední obtížnosti - délka 4,5 km, přepravní kapacita 6 dopravních zařízení je 4500 os./hod. Sjezdovky se 2x denně upravují, sjezdovky 1,2,3 a 5 jsou uměle zasněžovány.

Provoz dopravních zařízení je denně od 8:30 do 16 hodin a večerní lyžování je každý den od 18 do 21 hodin.Téměř celý areál Kobyla (sjezdovky 1,2 a 5) je osvětlen a sjezdovky jsou pro večerní lyžování vždy čerstvě upraveny.

Nové Hutě

K dispozici je Vám zde náš vlek Tatrapoma dlouhý 1050m s přepravní kapacitou 900 os./hod. a malý dětský provazový vlek o délce 100m. A také 4 další vleky jiných provozovatelů v délkách do 600m. Lyžování je zde spíše vhodné pro začínající lyžaře, rodiny s dětmi nebo lyžařské kurzy. Veškerá ubytovací zařízení na Nových Hutích disponují cca 800 lůžky. Nové Hutě jsou prezentovány i na vlastních stránkách http://www.lazadov.cz/novehute, včetně záběrů z webové kamery.

Běh na lyžích

Zadov-Churáňov je jedno z nejznámějších center běžeckého lyžování v České republice. Běžecký stadion a přilehlé závodní tratě 1-10 km, které hostily Světový pohár v běhu na lyžích již v roce 1983 (viz mapka) jsou i dnes místem konání mnoha významných závodů - ročně cca 20 sportovních akcí, a byly též známy jako druhý domov naší běžecké jedničky Kateřiny Neumannové.

Pravidelně a kvalitně udržované turistické trasy v celkové délce kolem 50 km s návazností na upravované trasy po celé Šumavě (viz mapka). Vzdálenost některých známých míst - Kvilda">Horská Kvilda - 6 km, Kvilda - 10 km, Prameny Vltavy - 16 km, Knížecí Pláně - 18 km, Březník - 20 km, Modrava - 15 km, Nové Hutě - 5 km.

K ubytování je pro lyžaře připraveno více než 1000 lůžek, které jsou po většinu zimní sezóny plně obsazeny. Tratě jsou v případě nutnosti uměle zasněžovány a 2 km sjezdovek je osvětleno pro večerní lyžování. Lyžařská škola, půjčovna, servis a mnoho míst k občerstvení je samozřejmostí. Ideální nenáročný terén šumavských plání a pravidelně upravované trasy jsou velkým lákadlem pro milovníky běžeckého lyžování, kteří na svých vyjížďkách mohou potkat i naši zlatou olympioničku Kateřinu Neumannovou. Do Ski areálu Zadov jezdí skibusy z Českých Budějovic, Českého Krumlova, Netolic, Prachatic, Husince, Vimperka, Zdíkova a Stach.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

« zpět na seznam položek

Sdílet

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete