Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na jaře na výlet?

Praha

Pandemie koronaviru momentálně neumožňuje volný pohyb osob. Došlo k uzavření státních památek, veřejných hřišť, sportovišť a dalších míst, kam byste se za normálních okolností mohli vypravit. Až se tato situace uklidní, jistě nebudete chtít sedět doma. Kam se vydat na výlet?

Fotogalerie k článku

AQUA TERRA - Mini Zoo Štramberk - sladkovodní akvárium

Cestou na Štramberskou trúbu se můžete zastavit na náměstí ve Štramberku, kde se nachází mini zoo Aqua Terra. Prohlédnout si můžete stovky tropických ryb, mnoho hadů a ještěrů. Tato expozice slouží jako zařízení pro chov a odchov exotických druhů zvířat, plazů, ale i pro pěstování nejrůznějších druhů rostlin. Abyste se mohli na výlet vydat, nemusíte čekat do výplaty či mateřské. První půjčka zdarma vám skvěle poslouží.

Bobová dráha Mosty u Jablunkova

Bobovou dráhu najdete v Ski areálu Mosty, jen 500 m od centra obce. Parkovat můžete zdarma přímo pod vlekem. Toto sportovní středisko je snadno dostupné vlakem i autobusem. Tato bobová dráha vznikla jako první svého typu v ČR již v roce 2004. Délka sjezdu bobovky je 650 m a sjet se můžete rychlostí až 40 km/h. V areálu najdete také lanové centrum, sjezd na laně, lezecké stěny, můžete si půjčit koloběžky, vyzkoušet bungee a děti se vyřádí na trampolínách. Stejně tak zde najdete paintball, lukostřelbu, bike park a mnoho dalších aktivit pro celou rodinu.

Na kole z České Skalice na Kuks

Na výlet nemusíte jen autobusem nebo vlakem. V hezkém počasí to zvládnete i na kole krásnou přírodou a rovinatým terénem mezi Českou Skalicí a Jaroměří. Můžete zde navštívit Hospital Kuks, což je bývalý klášter, ve kterém se nacházel špitál a kostel Nejsvětější Trojice s hrobkou rodiny Sporck. Cestou navštivte Ratibořice a místní zámek, který původně sloužil jako barokní letohrádek. Návštěva Starého Bělidla a Rudrova mlýna vás přenese do dob babičky Boženy Němcové.

Broumovský klášter

Broumovský klášter náleží do Řádu svatého Benedikta. V roce 1995 byl zapsán na seznam národních kulturních památek České republiky. Najdete zde kulturní a vzdělávací centrum, které podnítí vaši tvořivost, toleranci i vaše sebevědomí. Tato památka s gotickým chrámem byla zasvěcená sv. Vojtěchu. Zbudována byla ve 14. století na místě bývalé tvrze. Jeho význam vzrostl v době husitských válek po vypálení Břevnovského kláštera. Uchýlil se zde opat Mikuláš II. S dalšími řeholními bratry. V současné době však zde nežije žádný člen benediktinského řádu. V místní knihovně najdete min. 17 000 svazků knih.

Zoo Dvůr Králové nad Labem

Toto zoo má více než šedesátiletou historii a rozhodně stojí za návštěvu. Za dobu existence se proměnila z malého zoo koutku po jednu z nejvýznamnějších zoologických zahrad u nás i ve světě. Oficiálně bylo otevřeno 9. května 1946 na ploše 6,5 ha. V 50. a 60. letech zde vzniklo mnoho moderních pavilonů, např. terárium, výběh ledních medvědů, pavilony šelem, pro slony a celková plocha se významně zvýšila. V 70. letech zoo organizovala osm expedic do různých částí Afriky a dovezla odtud na dva tisíce zvířat. Tato zvířata byla základem pro unikátní chov, dnes již téměř vyhynulých druhů. V roce 1989 bylo pro veřejnost otevřeno Safari. Zde se můžete projet vlastním vozem nebo speciálně upraveným safaribusem mezi volně žijícími kopytníky a ptáky. V současné době zoo chová více než 2500 zvířat.

 

 

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

« zpět na seznam položek

Sdílet

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete