Statistika našeho portálu

  • 102 262 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na aktivní dovolenou v českých horách

Praha

Rádi zdoláváte horské vrcholy a chůze po horách je vaším koníčkem? Naplánujte si svou letošní dovolenou již nyní. Do kterých českých hor se vydat a jaká místa v nich navštívit? Máme pro vás tipů na nejoblíbenější česká pohoří, která vám vyrazí dech.

Fotogalerie k článku

Zdroj obrázku: Wynian / Shutterstock.com

Proč strávit aktivní dovolenou v Česku?

Chcete si užít aktivní dovolenou v krásné přírodě s nádhernými výhledy, ale nechcete za ni zaplatit majlant? Abyste si mohli naplno vychutnat turistiku, nordic walking, běh a další sportovní aktivity, nemusíte opouštět Česko, ale naopak navštívit některé z mnoha oblíbených hor. Dovolená v České republice bude levnější, ale rozhodně nebude horší než pobyt v Alpách. Úroveň českých služeb je totiž již na srovnatelné úrovni s těmi západoevropskými a nebudete mít problém ani s jazykovou bariérou. Kam se za aktivní českou dovolenou vydat?

Krkonoše a Špindlerův Mlýn

Přímo v srdci Krkonoš se nachází oblíbené město Špindlerův Mlýn. Zatímco v zimě je Špindl oblíbeným lyžařským centrem, po zbytek roku se mění v turistický ráj. Ze Špindlerova Mlýna můžete podniknout výlet k prameni Labe, navštívit Sněžné jámy, vychutnat si pohled na Pančavský vodopád a samozřejmě se vydat na nejvyšší horu České republiky Sněžku.

Ubytování Špindlerův Mlýn

Při hledání ubytování nemusíte chodit daleko. Špindlerův Mlýn ubytování poskytuje snad na každém kroku. Ubytovat se můžete v některém z mnoha penzionů, apartmánů, chalup, chatiček, roubenek či můžete strávit svou dovolenou v některém z vyhlášených horských hotelů.

Orlické hory

Ovšem Krkonoše nejsou jedinými českými horami, které nabízejí parádní dovolenou. Navštívili jste již Orlické hory? V zimě si zde přijdou na své milovníci zimních sportů, v létě si stačí nazout pohorky a vydat se na Velkou Deštnou. Možností ubytování Orlické hory, stejně jako Špindl, nabízí opravdu hodně. Svůj pobyt tak můžete strávit v malé chatě, chalupě, rodinném penzionu, apartmánu nebo třeba na farmě.

Jeseníky

K dalším oblíbeným českým horám rozhodně patří Jeseníky. V nich se nachází hora Praděd a také oblíbené Priessnitzovy lázně, tudíž můžete propojit aktivní dovolenou s odpočinkem. V zimě se Jeseníky proměňují v oblíbené lyžařské centrum, v létě se po horách prohánějí cyklisté a turistické trasy jsou obsypány výletníky.

Jizerské hory

Na severu České republiky leží Jizerské hory, které patří k nejstarším chráněným krajinným oblastem u nás. V zimních měsících je Jizerská magistrála populárním místem všech běžkařů z blízkého i vzdáleného okolí, v létě je možné navštívit rozsáhlá rašeliniště, rozkvetlé louky a zdolat nejeden kopec. Při pobytu v Jizerkách vám nebude chybět ani kvalitní káva, protože město Liberec, jenž leží v jihozápadní části území, je vyhlášeno hned několika kavárnami.

Beskydy

Populárním místem pro trávené letní i zimní dovolené jsou také Beskydy. Za jeden z nejkrásnějších turistických cílů v Beskydech jsou považovány Pustevny. Jedná se o horské sedlo, jehož dominantami jsou stavby od vyhlášeného slovenského architekta Dušana Jurkoviče. Nejvyšším vrcholem Beskyd je Lysá hora, ale vaší pozornosti by neměla ujít ani hora Radhošť, protože právě na jeho hřebenu se nachází socha boha Radegasta, kterou určitě znáte od vidění.

Užijte si aktivní dovolenou podle svých představ, která nebude drahá, ale i přesto si ji vychutnáte na maximum. V České republice se nachází hromada oblíbených horských středisek, která v zimě nabízejí zázemí všem milovníkům zimních sportů a v létě se mění v oblíbená turistická místa. Ve kterých horách strávíte svou letošní dovolenou vy? Vyberete si Krkonoše, Orlické hory, Jeseníky, Jizerské hory nebo snad Beskydy?

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

We Love Bubliny 2024 - Praha

03.05.2024 - 05.05.2024
Praha

Tři dny plné (nejen) vynikajících bublin, skvělého jídla, hudby a letní pohody. V krásném prostředí Písecké brány na…

Rychlovka na Karlově mostě a bojovk…

08.05.2024 - 08.05.2024
Karlův most

Zábavná akce pro rodiče a školní děti - o Praze hravou formou. Zlaťáky a drahokamy v průběhu celé trasy. První soutěžní…

« zpět na seznam položek

Sdílet

středa 1. květen

Svátek práce

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete