Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Tipy na výlety na hranici s Českem

Praha

Cestovat s dětmi můžete nejen po České republice. Na hranici s Českem najdete řadu míst, kde můžete bez obav vyrazit a užít si příjemný den či víkend.

Fotogalerie k článku

Německo

Pevnost Königstein

Jen 15 km od českých hranic se nachází pevnost Königstein, kterou můžete navštívit i s malými dětmi. Tato pevnost má monumentální zjev a řadí se mezi největší pevnosti v Evropě. Najdete zde také studnu, která je druhou nejhlubší studní na našem kontinentu. Hrad se nachází na 240 m vysoké plošině, odkud se vám naskytne malebný výhled na údolí Labe a celé Saské Švýcarsko. Pokud se vypravíte na výlet do zahraničí, může se vám hodit roční cestovní pojištění.

Město Bamberg

Jen kousek od hranic a asi 300 km od Prahy se nachází v Německu velmi zajímavé město Bamberg. Leží na sedmi pahorcích a jedná se o nejzachovalejší barokní město, která v Německu najdete. Od roku 1993 se o jeho ochranu stará UNESCO. Každý ze sedmi pahorků nabízí úchvatný kostel, ale i řadu architektonických staveb.

Norimberk

Město Norimberk zahrnuje nejen významné kulturní památky, zejména monumentální žulovou budovu z nacistické éry, ale také zábavní park pro děti. Pokud vaše děti milují hračky Playmobil, pak je Funmark Playmobil tím pravým místem pro vás. Tato velká oblast plná atrakcí se nachází nedaleko Norimberku ve městě Zirndorf v Německu. Od vchodu vás přivítají obrovské figurky Playmobilu.

Rakousko

Neziderské jezero

Na hranicích Rakouska a Maďarska se rozkládá Neziderské jezero. Jeho rakouská část je největší jezerní plochou na území Rakouska. Vzhledem k tomu, že jde o stepní jezero, stejně jako Balaton je rozsáhlé, ale velice mělké. Díky zemskému zakřivení však nevidíte na jeho druhý konec a můžete mít pocit, že jste u moře. Navštívit zde můžete malebný maják Podersdorf. V okolí jezera nechybí rákosí a unikátní flora i fauna. Najdete zde mnoho vyžití i pro děti.

Skanzen v Niedersulzu

V Dolním Rakousku najdete největší skanzen. Na ploše o rozloze dvaceti hektarů můžete navštívit kolem 80 původních budov, řemeslnických domků, selských stavení. Je tu mlýn, hřbitov a čtyři kaple, které byly rozebrány a převezeny z různých částí kraje.

Schlosshoff: Rakouský Versailles

Nejvelkolepějším zámkem v Rakousku je zámek Schlosshoff. Byl postaven v 18. století a vzorem mu byl zámek Versailles. Každý rok se zde konají barokní slavnosti. Součástí zámku jsou obrovské zahrady, také oranžerie, zoologická zahrada i bazén.

Polsko

Ksiąz: Zajímavé místo s pohnutou historií

Jen pár km od hranic s polskem najdete zámek Ksiąz. Ačkoliv jej v minulosti několikrát zničili, okupovala ho armáda, udržel si svůj majestát a dnes patří mezi nejnavštěvovanější místa v Polsku. Tyčí se v nadmořské výšce 365 m.n.mořem, je vybudován v goticko-renesančním stylu. Zajímavá je tajná síť chodeb, kterou vybudovali nacisté. Dnes je zde hotel.

Stolové hory: bludiště

Na okraji Kladské kotliny se nachází Stolové hory. Ubytování nabízí nedaleké lázeňské město Polanica-Zdrój. Ve Stolových horách najdete mnoho romantických labyrintů skalních měst. Vyřádíte se zde i vy.

Polský Těšín

Zajímavým místem pro návštěvu je také Polský Těšín. Hned u hranic najdete Piastovskou věž s nádhernou vyhlídkou na Beskydy, budete mít jako na dlani Český Těšín. Kromě samotné věže se zde nachází zbytky původního hradu, zámek a park. Za bývalým hraničním přechodem stojí pomník obětem česko-polské války o Těšínsko. Rovněž si můžete projít uličku zvanou Polské Benátky. Kolem řeky Olše najdete mnoho dětských hřišť. Můžete projít přes lávku zpět do Česka.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

« zpět na seznam položek

Sdílet

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete