Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Areál Na mlýně - Kozlovice

Kozlovice

Nedaleko dolního konce vesnice Kozlovice stojí citlivě zrekonstruovaný mlýn s 250 m dlouhým náhonem a plně funkčním mlýnským kolem. V nabídce je kromě mnoha dalších aktivit i ubytování. Dvoulůžkový podkrovní pokoj v hlavní budově mlýna nabízí stylové zázemí s veškerým konfortem, vč. TV, internetové přípojky a sociálního zařízení. Pro rodiny s dětmi či větší skupinu návštěvníků, kteří mají rádi sv…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nedaleko dolního konce vesnice Kozlovice stojí citlivě zrekonstruovaný mlýn s 250 m dlouhým náhonem a plně funkčním mlýnským kolem. V nabídce je kromě mnoha dalších aktivit i ubytování. Dvoulůžkový podkrovní pokoj v hlavní budově mlýna nabízí stylové zázemí s veškerým konfortem, vč. TV, internetové přípojky a sociálního zařízení. Pro rodiny s dětmi či větší skupinu návštěvníků, kteří mají rádi své soukromí, je ideální soubor samostatných dřevěných apartmánových chat (chaty jsou pro 2 osoby s možností přistýlky). I zde je kromě sociálního zařízení k dispozici TV a internetová přípojka.

Možnosti stravování

Dnes areál mlýna slouží široké veřejnosti, cyklistům, turistům i místním občanům jako centrum poznání, výtečné kuchyně a zábavy. Hlavní budova areálu stojí na půdorysu písmene "L". Obě části této budovy jsou patrové. V kratší roubené najdete malebný hostinec, malé muzeum mlynářských artefaktů, hlavní vchod do ubytovací části a sklípek s krbem. Ubytování je možné i ve stylových venkovních apartmánech. Druhou část mlýna tvoří stylový restaurant "U Mlynářky" s vyhlášenou kuchyní. Jídelní lístek nabízí pochoutky z čerstvých pstruhů z náhonu, mlynářčiny a krajové speciality, těstoviny a saláty. Domácí kuchyni skvěle doplňuje bohatý vinný lístek Gotického sklepa ve Štramberku s ušlechtilými víny z moravských vinic.

Popis okolí

Celý den můžete trávit v areálu, a přitom se nebudete vůbec nudit. K dispozici je minigolf, stálá výstava dobových artefaktů v přilehlých staveních, kovárna, bednárna, venkovní posezení u grilu. Také malebná zákoutí s rybníčky, mlýnský náhon, upravené záhony a kaplička sv. Floriana se postarají o váš příjemný den.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Den Země 2024 - Frýdek-Místek

26.04.2024 - 26.04.2024
Frýdek-Místek

Akce k oslavě Dne Země

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete