Statistika našeho portálu

  • 102 717 Akcí v kalendáři
  • 5 390 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Bed&Breakfast penzion - Brno

Brno

Dvoulůžkové komfortně vybavené pokoje, s vlastním sociálním zařízením, TV satelitem, WIFI internetem, k dispozici telefon a fax, v ceně pokoje je snídaně.

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hněvkovského 13, Brno
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

Dvoulůžkové komfortně vybavené pokoje, s vlastním sociálním zařízením, TV satelitem, WIFI internetem, k dispozici telefon a fax, v ceně pokoje je snídaně.

Možnosti stravování

Snídaně.

Popis okolí

Poloha penzionu Brno-Jih, Komárov v blízkosti dálničního uzlu Bratislava, Vídeň, Praha, Ostrava 5 minut autem od centra, BVV a letiště, 15 minut pěšky do centra Brna, 15 minut od autodromu, parkování u domu.

Tipy na výlet po okolí

Svým návštěvníkům jižní Morava předkládá rozmanitou škálu kulturních, přírodních i technických památek, na své si přijdou i ctitelé moderní architektury a milovníci židovských památek. Čtyři zdejší lokality jsou zapsány v Seznamech světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, nabídku doplňuje přitažlivá folklorní a vinařská turistika.

BRNO a okolí:

  • Obchodním a společenským střediskem Jihomoravského kraje je druhé největší město České republiky Brno s 380 tisíci obyvateli, sídlo významných státních i nestátních institucí včetně několika nejvyšších státních úřadů a diplomatických zastoupení některých zemí. Centrum kulturního, uměleckého a akademického dění, metropole jižní Moravy, cíl návštěvníků ze všech koutů světa a díky významnému výstavnímu areálu také veletržní město středoevropského významu. Město rovněž nabízí nepřeberné množství divadel, muzeí, kin a obchodů včetně doprovodných služeb a řady společenských a sportovních akcí. Výjimečnost regionu spočívá v dokonalém spojení všech možností velkoměsta s řadou turistických cílů v blízkém okolí.
  • Okolí: jedním z nejatraktivnějších míst je památková zóna Slavkovské bojiště, kde se roku 1805 odehrál jeden z největších střetů napoleonských válek – bitva u Slavkova.

Výlety do okolí:

  • Pálava a Lednicko-valtický areál Kraj lužních lesů, vinic a úrodných polí v nejjižnějším cípu Moravy je proslulý bohatou historií, folklorními tradicemi a četnými stavebními památkami. Teplo a nížinný charakter v oblasti soutoku řek Dyje a Moravy daly vzniknout typickému přírodnímu společenství – lužní krajině s největším dochovaným zbytkem lužního lesa na území Evropy. Dvě zdejší lokality – biosférická rezervace Dolní Morava a Lednicko-valtický areál – jsou zapsány v seznamech UNESCO. Oblast s řadou půvabných zámků, působivých parkových staveb, kolonád, soch a lesních chrámů představuje pravděpodobně nejrozsáhlejší komponovanou krajinu na světě.
  • Moravský kras a okolí Jedna z ekologicky nejčistších oblastí České republiky s nádhernou přírodou a více než tisícovkou jeskyní svádí k objevování křehké krásy podzemního světa. Příjemné a zdravé přírodní prostředí je ideální pro pobyt a sporty ve volné přírodě – pěší a lyžařskou turistiku, cykloturistiku a jízdy na koni. Vedle přírodních krás zde objevíte také zajímavé církevní stavby, zámky, zříceniny několika hradů, zajímavé technické stavby i židovské památky.
  • Znojemsko a Podyjí Ráj všech cyklistů, milovníků vína a historie leží na hranicích s Rakouskem. Slunné a úrodné nížiny, ovocné sady a proslulé vinohrady střídá malebná pahorkatina a hluboká údolí několika řek. Tou nejslavnější je Dyje, kterou střeží několik mohutných hradů a romantických zámků. Kolem jejího hraničního toku s četnými meandry se rozkládá nejmenší národní park České republiky, Podyjí, se skalnatými i zalesněnými svahy, vřesovišti, unikátními lesostepmi a hustou sítí značených turistických cest a cyklostezek. Centrem regionu je Znojmo, druhé největší město Jihomoravského kraje a zároveň středisko vyhlášené vinařské oblasti.
  • Slovácko Pro Moravské Slovácko je příznačný zejména bohatý, dosud živý folklor s tradicemi lidových písní, krojů, tanců, slavností a tradičních řemesel. Přírodní hranici oblasti vytvářejí na severu hluboké listnaté lesy Ždánického lesa a pohoří Chřiby, na jihu hřeben Bílých Karpat, biosférické rezervace UNESCO s orchidejovými loukami a vzácnou florou a faunou. Slováckem protéká řeka Morava a vytváří nádherné meandry, lemované lužními lesy. Atmosféru dotváří svébytná vinařská turistika, stavební památky církevní i světské architektury, zajímavé archeologické lokality a řada jedinečných folklorních akcí a festivalů.

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Letní Víno z blízka: MEDITRINA - ví…

08.08.2024 - 08.08.2024
Otevřená zahrada,…

Čtvrteční večer 8. srpna 2024 sice nebude jen o ženách, ale rozhodně bude o vínech, které ženy vybraly. 2,5 hod dlouhou…

Příměstský Tábor Brno 2024: Léto Pl…

12.08.2024 - 16.08.2024
Brno

V srpnu 2024 se v Brně a jeho malebném okolí konají príměstské tábory pro děti. Tyto tábory, pořádané Kuba Cykloškolou,…

Letní Víno z blízka: večer s vinaři…

22.08.2024 - 22.08.2024
Otevřená zahrada,…

Rakouské vinaře máme rádi! A tak jsme je pozvali do Otevřené zahrady v centru Brna na večer 22. srpna 2024. Volnou…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

05.09.2024 - 05.09.2024
Otevřená zahrada,…

Zažijte 5. září 2024 večer festivalového seriálu Víno z blízka se sklenkou v ruce a s vinaři, kteří hospodaří…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete