Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Černický Zámeček - Bechyně

Bechyně

Tento pozdně barokní zámeček byl postaven pro knížete Václava Paara pražským stavitelem J.J. Wirchem v letech 1765-1766. Již v roce 1880 byla v části obory zřízena jedna z nejstarších přírodních rezervací v Čechách.Tento barokní zámeček je znám též pod názvem "Hvězda" pro svůj tvar trojcípé hvězdy. Na šestiboký sálový prostor v zámku navazují tři jednopatrová křídla. Nad vstupem je paarský znak s…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Sudoměřice u Bechyně, Bechyně
Oblast
Jihozápad
Kraj
Jihočeský kraj
Okres
Tábor
Obec
Bechyně

Fotogalerie k článku

Tento pozdně barokní zámeček byl postaven pro knížete Václava Paara pražským stavitelem J.J. Wirchem v letech 1765-1766. Již v roce 1880 byla v části obory zřízena jedna z nejstarších přírodních rezervací v Čechách.Tento barokní zámeček je znám též pod názvem "Hvězda" pro svůj tvar trojcípé hvězdy. Na šestiboký sálový prostor v zámku navazují tři jednopatrová křídla. Nad vstupem je paarský znak s letopočtem 1766. Černický zámeček, se zcela novými pokoji má kapacitu 8 dvoulůžkových a 5 jednolůžkových pokojů, celková kapacita 21 lůžek. Pokoje jsou dle standardu 3* vybaveny stylovým nábytkem, vlastním sociálním zařízením s koupelnou se sprchou a toaletou, TV se satelitním příjmem.Snídaně, které jsou v ceně ubytování, se připravují v 1. patře zámečku, na přání bude možná donáška snídaně na pokoj, či její připravení na terase, s příjemným výhledem přímo na golfový green.

Možnosti stravování

Pro hosty zámečku je k dispozici zázemí restaurace Golf v rámci Pensionu Golf, vzdáleném 50 metrů od zámečku. Restaurace Golf má kapacitu 30 osob. V letních měsících je možnost grilování na terase či dle přání uspořádat brunch, piknick, ale i třeba snídaní jen tak v trávě. V restauraci je krb, jenž dotváří příjemnou kulisu pro večerní posezení. Součástí restaurace je i předzahrádka vedle pensionu, která skýtá zázemí nejen pro golfisty a je umístěna hned vedle putting greenu. Pension nabízí i prostor uzavřeného dvora, který může být využit pro různé gastro akce jako např. rauty, grilování apod.

Popis okolí

9-ti jamkové hřiště umístěné v Černické oboře. Hřiště má úroveň vhodnou pro pořádání celostátních soutěží. Součástí hřiště je cvičná louka pro nácvik dlouhých odpalů a cvičný areál pro nácvik krátké hry. Klubovna 1. Jihočeského Golfového Klubu Bechyně je umístěna v budově Pensionu Golf.

Tipy na výlet po okolí

Malebné městečko protknuté historií naleznete 20km jižně od Tábora, pouze 1,5 hod. cesty od Prahy, 30 min. od Českých Budějovic. Kromě renesančního zámku, budovy kláštera, kostelů, naleznete ve městě hned několik muzeí. Aktivní nabídku doplňuje možnost vodácké turistiky na přítomné řece Lužnici, cyklo a turistické stezky, možnost projížděk na řadě koňských farem, zahrání si tenisu či bowlingu.V okolí navštivte určitě město Tábor, zámky Červená Lhota, Hluboká, Třeboň, Jindřichův Hradec, České Budějovice s pivovarem Budvar, nebo se jen kochejte krásou přírodní krajinné scenérie.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete