Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Chalupa pod Pradědem - Světlá Hora

Světlá Hora

Nabízíme ubytování formou pronájmu celé chalupy v klidné a ekologicky nezatížené lokalitě, blízko Karlovy Studánky. Chalupa se nachází v CHKO Jeseníky, v oblasti s nejčistším vzduchem v ČR. V sousedství starého statku a dřevěného kostelíka. Pozemkem protéká horský potůček.Objekt prošel v letech 1997 - 8 celkovou rekonstrukcí. Pěkné prostředí v centru malé vesničky – 60 - ti stavení, kte…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Suchá Rudná/61, Světlá Hora
Oblast
Moravskoslezsko
Kraj
Moravskoslezský kraj
Okres
Bruntál
Obec
Světlá Hora

Fotogalerie k článku

Nabízíme ubytování formou pronájmu celé chalupy v klidné a ekologicky nezatížené lokalitě, blízko Karlovy Studánky. Chalupa se nachází v CHKO Jeseníky, v oblasti s nejčistším vzduchem v ČR. V sousedství starého statku a dřevěného kostelíka. Pozemkem protéká horský potůček.

Objekt prošel v letech 1997 - 8 celkovou rekonstrukcí. Pěkné prostředí v centru malé vesničky – 60 - ti stavení, kterou projede minimálně automobilů. Vedle chalupy stojí penzion, kde lze využít možnosti stravování. Chalupa je vhodná pro maximálně dvě až tři rodiny s dětmi. Celkový počet ubytovaných cca 18 osob z toho 3 na přistýlce a jedna. Vhodné pro alergiky. Přízemí řešeno bezbariérově. Chalupa je pěkná, čistá - bez zápachu po kouření a plísní, navíc odpovídá standardům RD - jak je po rekonstrukci kolaudovaná. Žádné stísněné prostory malé pokoje, provizorní tenké stěny - příčky, ale vše festovní.

Půdorys zastavěné plochy je 17,2m x 8,5 m. Pokud si u nás objednáte pobyt, nemusíte sebou kromě osobních věcí a zubního kartáčku, nic dalšího vozit. Pro Vaši informaci, je na chalupě k dispozici, vše i to, co nezbytně nepotřebujete: šití, nůžky, termosky, dalekohled, mapy, karty, společenské hry, busola, železná zásoba trvanlivých potravin, koření, knihy cca 200 ks různých žánrů, čisticí prostředky, tablety do myčky, miska a pelíšek pro Vašeho miláčka - čtyřnohého. Na půdě jsou šňůry a v případě nepohody, lze zde usušit prádlo. Na chalupu jezdíme sami / nyní i se dvěma malými dětmi 1/2 a 2 - léty / a proto si dovolujeme tvrdit, že je vhodná pro rodinnou rekreaci a chalupářsky přívětivá.

Proč se rozhodnout pro rekreaci u nás? - klidný pobyt v soukromí, romantické okolí a pěkná krajina - oplocený a udržovaný pozemek - čistota a pořádek - bezproblémový příjezd a přístup majitelů - v objektu se nekouří - pokud k nám budete jezdit pravidelně budete mít vždy něco navíc: ... a když zapomenete papuče, tak i ty Vám půjčíme.

Možnosti stravování

vlastní nebo v nedalekém penzionu Na chalupě lze vařit, péct, ohřívat grilovat, jinak možno využít buď větší hotel a nebo menší penziony ve vzdálenosti cca 100m. Kuchyň: Jednotný cibuláčový jídelní servis pro 18 osob, kávový servis cibuláčový pro 18 osob, 12 ks velkých 0,4 l hrníčků na čaj - cibuláčového vzoru, nové nerez příbory pro 18 osob, jednotné sklenice na víno pro 12 osob, sekt pro 12 osob, mini mixér BOSCH. Pokud zapomenete doma koření, sůl, cukr, mouka - je vše uloženo ve špíži a to v uzavřených sklenicích. Velký jídelní stůl pro 12 osob. Hrnce, pekáče, vál + váleček, prkýnka, lednička s mrazákem, mikrovlnka, sklokeramický el. sporák s troubou, myčka Zanuska, minivěž Philips. V kuchyni je možné přespat na lůžku a to přímo u zásob:

Popis okolí

Karlova Studánka - lázně, Praděd, Ovčárna, Malá Morávka, koně - Světlá Hora, Běžkařské trasy hned za chalupou, vlek za domem, hřiště vedle chalupy na fotbálek, hotelové tenisové kurty / nutno platit na hotelu /....

Mapa

Zajímavé akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Rým…

25.04.2024 - 25.04.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Rýmařově.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Bru…

09.05.2024 - 09.05.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Bruntále.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Krn…

16.05.2024 - 16.05.2024
Krnov

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Krnova.

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Rým…

23.05.2024 - 23.05.2024
Náměstí Míru

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Rýmařově.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Na Atlase Česka dále najdete